αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDeal: Το 45% της «Περλίτες Αιγαίου» απέκτησε o όμιλος ΤΙΤΑΝ

Deal: Το 45% της «Περλίτες Αιγαίου» απέκτησε o όμιλος ΤΙΤΑΝ

Το 45% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Περλίτες Αιγαίου» εξαγόρασε η Titan Cement International με στόχο την απόκτηση άμεσης πρόσβασης σε πρώτη ύλη που θα βοηθήσει τον όμιλο να εμπλουτίσει το εύρος των τσιμεντοειδών προϊόντων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα που προσφέρει. Και αυτό διότι θα εξασφαλίσει τον εφοδιασμό μακροπρόθεσμα σε ποζολάνη. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου ΤΙΤΑΝ, η εξαγορά θα «συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του για μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος και συγκεκριμένα στη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις δραστηριότητες του ομίλου κατά 35% έως το 2030 (σε σχέση με τα επίπεδα του 1990) και στην αύξηση των πράσινων προϊόντων του χαρτοφυλακίου του κατά ποσοστό άνω του 50%».

Ο Γιάννης Πανιάρας, γενικός διευθυντής Δραστηριοτήτων Ευρώπης του ομίλου ΤΙΤΑΝ δηλώνει «μεγάλη ικανοποίηση που γινόμαστε μέτοχοι στην “Περλίτες Αιγαίου“, από κοινού με την οικογένεια Γοβδελά, χτίζοντας πάνω στην άριστη μακροχρόνια σχέση μας και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη της κοινής δραστηριότητας αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ποζολάνης από το Γυαλί».

Η «Περλίτες Αιγαίου» ιδρύθηκε το 1994, είναι ιδιωτική εταιρεία που ειδικεύεται στην εξόρυξη, επεξεργασία και παραγωγή μεταλλευμάτων περλίτη. Εχει μισθώσει από το ελληνικό Δημόσιο το βορειοανατολικό άκρο της ακατοίκητης νήσου Γυαλί, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Νίσυρο και διαθέτει πρόσβαση σε λιμενικές εγκαταστάσεις φόρτωσης για τη διακίνηση των προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές, και ειδικότερα τον κατασκευαστικό κλάδο, τον αγροτικό τομέα και τη βιομηχανία λιπασμάτων. Η παραχώρηση αφορά 428 στρέμματα και έχει διάρκεια ζωής αρκετές δεκαετίες ακόμη, ενώ υπολογίζεται πως διαθέτει αποθέματα που ξεπερνούν τους 75 εκατ. τόνους. Η «Περλίτες Αιγαίου» έχει εξασφαλίσει δικαιώματα εξόρυξης για περίπου 11 εκατ. τόνους, με δυνατότητα επέκτασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 4 =