αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDeal: Ο Μασούτης «αποβιβάζεται» στην Κρήτη

Deal: Ο Μασούτης «αποβιβάζεται» στην Κρήτη

Σε φουλ ρυθμούς προχωρά η μεγάλη συμφωνία Μασούτη-ΣΥΝΚΑ αφού δόθηκε το ΟΚ από στην Γενική Συνέλευση του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΣΥΝ.ΚΑ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν κρητικά μέσα, τα μέλη/μέτοχοι του συνεταιρισμού υπερψήφισαν σε ποσοστό 96,1% την «έγκριση διάσπασης με απόσχιση του κλάδου λιανικού και χονδρικού εμπορίου και εισφορά αυτού σε νέα συνιστώμενη ανώνυμη εταιρεία». Έτσι ξεκινούν οι διαδικασίες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο εταιρικό σχήμα με την επωνυμία «ΣΥΝ-ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.», στην οποία η ο Συνεταιρισμός θα κατέχει το 100% των μετοχών. Στη νέα εταιρεία θα μεταβιβαστεί το σύνολο του ενεργητικού και του παθητικού του αποσχιζόμενου κλάδου, συμπεριλαμβανομένου κάθε δικαιώματος, άυλου αγαθού, σήματος, αξίωσης ή άλλων περιουσιακών στοιχείων – μεταξύ αυτών ακίνητα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η κεντρική αποθήκη, το βιοτεχνικό κτίριο και τα γραφεία του ΣΥΝΚΑ στην περιοχή Επισκοπής Αγυιάς. Η νέα εταιρεία θα έχει σκοπό, μεταξύ άλλων, την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία καταστημάτων, πρατηρίων, γραφείων, εκθέσεων και κάθε άλλης εγκατάστασης, καθώς και την αγορά, προμήθεια, παραλαβή, μεταφορά, διανομή προϊόντων και εμπορευμάτων σούπερ μάρκετ.

Η δημιουργία αυτής της νέας εταιρείας αποτελεί το πρώτο βήμα για την συμφωνίας της κρητικής αλυσίδας με την Διαμαντής Μασούτης, η οποία αναμένεται να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα λάβει χώρα στην νεοσύστατη επιχείρηση. Με αυτό τον τρόπο τα τελικά μερίδια θα διαμορφωθούν σε 50% – 50%.Ο Συνεταιρισμός θα έχει την πλειοψηφία στο -5μελες- Διοικητικό Συμβούλιο του νέου εταιρικού σχήματος (με τρία μέλη) και το management ενώ οι μέτοχοί του θα εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματά τους και θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις των ΣΥΝ.ΚΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =