αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDeal γίγας: Η Novartis εξαγόρασε την AveXis αντί 8,7 δισ. δολαρίων

Deal γίγας: Η Novartis εξαγόρασε την AveXis αντί 8,7 δισ. δολαρίων

Συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας γονιδιακής θεραπείας AveXis αντί 8,7 δισ. δολαρίων σύναψε η Novartis, στο πλαίσιο της στρατηγικής της στον τομέα των νευροεπιστημών.

Το deal ακολουθεί μετά την πρόσφατη πώληση από την Novartis του μεριδίου της στην κοινοπραξία της με την GlaxoSmithKline PLC αντί 13 δισ. δολαρίων. Ο CEO της Novartis Vas Narasimhan διευκρίνισε ότι η απόκτηση της AveXis θα χρηματοδοτηθεί κατά ένα τμήμα από τα έσοδα αυτής της πώλησης.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία θα καταβάλει 218 δολάρια για κάθε μετοχή της AveXis σε μετρητά, τίμημα που αντιστοιχεί σε premium 88% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 6 Απριλίου, ενώ προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με τη ρευστότητα που διαθέτει και με βραχυπρόθεσμο δανεισμό.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Novartis αναμένει το deal να πλήξει ελαφρώς τα λειτουργικά κέρδη από βασικές δραστηριότητες το 2018 και το 2019 εξαιτίας των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη. Ωστόσο, αναμένει πως η εξαγορά θα ωφελήσει σημαντικά τα λειτουργικά κέρδη και κέρδη ανά μετοχή το 2020, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =