αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDeal- γίγας: Η IBM εξαγοράζει την Red Hat προς 34 δισεκατομμύρια δολάρια

Deal- γίγας: Η IBM εξαγοράζει την Red Hat προς 34 δισεκατομμύρια δολάρια

Δυναμικό μπάσιμο στο πεδίο του Cloud κάνει η IBM. Ο τεχνολογικός κολοσσός εξαγοράζει την Red Hat προς 34 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο εταιρίες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η IBM θα πληρώσει cash για να αγοράσει όλες τις μετοχές της Red Hat, προς 190 δολάρια την κάθε μια. Στην χρηματοδότηση για να κλείσει το deal συνέβαλε και η J.P. Morgan.

Η Red Hat είναι ένας κατασκευαστής λογισμικού ανοιχτού κώδικα τόσο για προσωπική όσο και για εμπορική χρήση. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 και έχει την έδρα της στο Ράλεϊ της Νότιας Καρολίνας. Μετά την ολοκλήρωση του deal θα ενταχθεί στο τμήμα Hybrid Cloud της IBM. Με τον CEO, Jim Whitehurst (στο κέντρο στη φωτο), να παραμένει επικεφαλής, πλαισιωμένος από μέλη της ομάδας της IBM.

Φυσικά, η κίνηση αυτή της IBM στη δεδομένη στιγμή μόνο τυχαία δεν είναι. Αφού ο «γίγαντας» θέλει να ανταγωνιστεί άλλες μεγάλες εταιρίες στο πεδίο του Cloud, όπως η Amazon και η Microsoft. Όπως δηλώνουν στελέχη της IBM, αυτή η μεγάλη εξαγορά μπορεί να καταστήσει την εταιρία ως leader στο multi-cloud και hybrid cloud πεδίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 17 =