αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑDaily Mail… η αναξιόπιστη: Η Wikipedia την καταργεί ως πηγή

Daily Mail… η αναξιόπιστη: Η Wikipedia την καταργεί ως πηγή

Την βρετανική Daily Mail καταργεί πλέον ως πηγή η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia επειδή η βρετανική ταμπλόιντ είναι αναξιόπιστη, όπως αναφέρεται.

Πρόκειται για μια σπάνια απόφαση στα χρονικά της e-εγκυκλοπαίδειας. Και μάλιστα αφορά όχι μόνον την ηλεκτρονική αλλά και την έντυπη έκδοση. Να σημειωθεί ότι ο ιστότοπός της δέχεται 24,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα, όπως σημειώνει το News.gr.

«Οι συντάκτες της αγγλόφωνης Wikipedia αποφάσισαν ομόφωνα ότι η Daily Mail είναι γενικά ελάχιστα αξιόπιστη για αυτό η χρήση της ως πηγής θα πρέπει να γίνεται με γενικό τρόπο» εξήγησε η Wikimedia, το ίδρυμα που διαχειρίζεται τη Wikipedia, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η κοινότητα των συντακτών, με αφορμή ένα αίτημα που έθεσε ένας από αυτούς τον Ιανουάριο, εξέφρασε τη λύπη της για «την ανεπαρκή επαλήθευση των γεγονότων» από τους δημοσιογράφους της Daily Mail.

Η εγκυκλοπαίδεια εξηγεί στον ιστότοπό της ότι τα λήμματα θα πρέπει «να βασίζονται σε αξιόπιστες πηγές» και να μην γράφονται κείμενα για συγκεκριμένα θέματα αν οι πηγές αυτές δεν υπάρχουν. «Οι πιο ακραίες ταμπλόιντ, όπως ο National Enquirer (εβδομαδιαία αμερικανική εφημερίδα) δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται γιατί τα περισσότερα άρθρα τους είναι λανθασμένα» συνεχίζει η Wikipedia.

Οι σελίδες της αγγλόφωνης Wikipedia περιλαμβάνουν «χιλιάδες παραπομπές στη Daily Mail» και για τον λόγο αυτό οι συντάκτες καλούν εθελοντές «να επαληθεύσουν, να καταργήσουν ή να αντικαταστήσουν» τις πληροφορίες που προήλθαν από την ταμπλόιντ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =