αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Κούβα ανακοίνωσε ότι ανοίγει την οικονομία της στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε πάνω από 2.000 δραστηριότητες

Η Κούβα ανακοίνωσε ότι ανοίγει την οικονομία της στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε πάνω από 2.000 δραστηριότητες

Ένα μεγάλο άνοιγμα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνει η Κούβα. Δημιουργώντας μια νέα διευρυμένη λίστα με δραστηρίοτητες στις οποίες θα μπορούν να μπουν οι ιδιώτες.

Η υπουργός Εργασίας, Μάρτα Έλενα Φέιτο, δήλωσε ότι η λίστα με τις εγκεκριμένες δραστηριότητες επεκτάθηκε από τις 127 σε πάνω από 2.000. Μόνο μία μειονότητα τομέων θα είναι αποκλειστικά κρατικοί, συμπλήρωσε.

Η οικονομία της Κούβας έχει πληγεί σφοδρά, τόσο από την πανδημία όσο και από τις κυρώσεις που επέβαλε η διοίκηση Τραμπ. Πέρυσι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 11%, η μεγαλύτερη μείωση έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες, ενώ οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

Η Φέιτο δήλωσε ότι 124 οικονομικές δραστηριότητες θα εξαιρούνται από την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, αλλά δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι αυτές. «Η συνέχιση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα είναι ο στόχος αυτής της μεταρρύθμισης», δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κίνηση θα βοηθήσει «να απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις» του ιδιωτικού τομέα, συμπλήρωσε. Ειδικοί επί της περίπλοκης οικονομίας της Κούβας λένε πως το βήμα αυτό ουσιαστικά ανοίγει σχεδόν όλη την οικονομική δραστηριότητα του νησιού σε κάποιας μορφής ιδιωτική πρωτοβουλία, επισημαίνει το BBC.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + eight =