αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCosmos Sport: Η αλυσίδα που ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζί στην Κρήτη και τώρα εξαγοράστηκε από τον «γίγαντα» JD Sports Fashion

Cosmos Sport: Η αλυσίδα που ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζί στην Κρήτη και τώρα εξαγοράστηκε από τον «γίγαντα» JD Sports Fashion

Η είδηση είναι γνωστή εδώ και μερικά 24ωρα: Στον έλεγχο της JD Sports Fashion Plc -μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες στον χώρο των αθλητικών ειδών- περνά το 80% της ελληνικής αλυσίδας Cosmos Sports. Η JD Sports Fashion Plc (“JD”), θα εξαγοράσει το 30% που κατείχε στην Cosmos Sports το fund EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη και 50% από το ποσοστό που κατέχει στην ελληνική αλυσίδα η οικογένεια Τσικνάκη που παραμένει με μειοψηφικό ποσοστό 20% μετά την ολοκλήρωση του deal.

Η Ελληνική αλυσίδα κατέγραψε πωλήσεις το 2019 ύψους 47,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων περίπου το 40% πραγματοποιήθηκε μέσω του e-shop. Αντίστοιχα το 2020 οι πωλήσεις της Cosmos Sport διαμορφώθηκαν στα 51,876 εκατ. ευρώ ενισχυμένες σε ποσοστό 9% ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 81,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές (48%) προέρχονται από το online κανάλι.

Η αρχή και τα επόμενα βήματα

Το brand ιδρύθηκε το 1982, από τον Φραγκίσκο Τσικνάκη με έμπνευση από ένα ταξίδι του στη Βαρκελώνη και από το 1995 η διοίκηση της εταιρείας συνεχίστηκε από τους τρεις υιούς του, Μιχάλη, Λευτέρη και Κώστα Τσικνάκη. Tο πρώτο ομώνυμο κατάστημα λειτούργησε στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, ενώ σήμερα αριθμεί, σε όλη τη χώρα, 52 φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο, τέσσερις εμπορικές επωνυμίες – Cosmos Sport, Sneaker10, SPORTS FACTORY, και το μπασκετικό κατάστημα Slam Dunk – και τα αντίστοιχα πρωτοπόρα ηλεκτρονικά καταστήματά τους (www.cosmossport.grwww.sneaker10.grwww.sportsfactory.gr, www.slamdunk.gr)

Η εταιρία έχει πλέον 800 εργαζόμενους.

Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία, ο CEO της Cosmos Sport Μιχάλης Τσικνακης δήλωσε πως «η ένταξη της οικογένειας των Cosmos στην JD Fashion Plc είναι μια απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά, το ταλέντο και οι αξίες οδηγούν πάντοτε στην πρόοδο. Η εταιρεία μας μπαίνει σε μια νέα επιχειρηματική σελίδα, σε ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι στηριγμένο στην κληρονομιά των αξιών μας, την ταλαντούχα διοικητική μας ομάδα και όλους τους 800 ανθρώπους μας σε Ελλάδα και Κύπρο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =