αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑCopyCat: Το κακόβουλο λογισμικό που έχει μολύνει 14 εκατ. συσκευές Android και οι δημιουργοί του έχουν βγάλει «χρυσάφι»

CopyCat: Το κακόβουλο λογισμικό που έχει μολύνει 14 εκατ. συσκευές Android και οι δημιουργοί του έχουν βγάλει «χρυσάφι»

Σύμφωνα με αναλυτές της Check Point, ένα νέο κακόβουλο λογισμικό για Android, που ονομάστηκε CopyCat, έχει μολύνει περίπου 14 εκατ. συσκευές παγκοσμίως.

Τα κέρδη των δημιουργών του CopyCat προέρχονται από πλαστές διαφημίσεις. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, το malware φαίνεται να τους έχει αποφέρει έσοδα που ανέρχονται σε $1,5 εκατομμύρια, τροφοδοτώντας με ψεύτικα στοιχεία την υπηρεσία ανάλυσης Tune, η οποία συλλέγει δεδομένα σχετικά με την αλληλεπίδραση χρηστών με συγκεκριμένες διαφημίσεις.

Αυτό που καθιστά το CopyCat ιδιαίτερα επικίνδυνο, είναι το γεγονός ότι μπορεί υπό συνθήκες να αποκτήσει δικαιώματα root σε μια μολυσμένη συσκευή, λαμβάνοντας πρακτικά τον πλήρη έλεγχό της. Η Check Point υποστηρίζει ότι το malware εκμεταλλεύεται κενό ασφαλείας στην διεργασία Zygote του Android, ενσωματώνοντας σε αυτή κακόβουλο κώδικα.

Το CopyCat φαίνεται ότι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αποκτήσει δικαιώματα root σε 8 εκατ. από τις συσκευές που έχει μολύνει. Διαδίδεται μέσω phising, καθώς και από μολυσμένες εφαρμογές, οι οποίες διατίθενται σε τρίτα app stores ή websites. Η Check Point ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το CopyCat έχει καταφέρει να εισχωρήσει στο Google Play Store.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + ten =