αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑCollections: Η νέα εφαρμογή πάνω στην οποία εργάζεται το Facebook (και μοιάζει.. με το Snapchat Discover)

Collections: Η νέα εφαρμογή πάνω στην οποία εργάζεται το Facebook (και μοιάζει.. με το Snapchat Discover)

Πριν από κάποια χρόνια το Facebook είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει το Snapchat. Τότε, ο Mark Zuckerberg είχε εισπράξει ένα μεγάλο «όχι» από τον Evan Spiegel. Από εκεί και πέρα, έχουμε δει αρκετές φορές το Facebook να προσπαθεί… να αντιγράψει λειτουργίες του Snapchat.

Περίπου έτσι είναι τα πράγματα και τώρα. Ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης λέγεται ότι εργάζεται σε κάτι παρόμοιο με το Snapchat Discover, μια εφαρμογή μέσω της οποίας οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης, όπως το CNN και το BuzzFeed, θα μπορούν να ανεβάζουν άρθρα και βίντεο για περιήγηση από τους χρήστες του Snapchat.

Το Facebook είπε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Fortune, σε ορισμένους από τους συνεργάτες του από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης ότι εργάζεται πάνω σε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Collections, η οποία θα συνδυάζει άρθρα και βίντεο από αυτές τις εταιρείες με τη ροή ειδήσεων στον «τοίχο» των χρηστών, καθιστώντας ευκολότερη την εύρεσή τους από τους χρήστες, σύμφωνα με μια ανταπόκριση του Business Insider.

Αν το Facebook διαθέσει μια τέτοια δυνατότητα, θα μπορούσε να επιτύχει έναν διττό σκοπό. Θα κάνει τους συνεργάτες του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακόμη πιο εξαρτημένους από την ροή ειδήσεων για να προσεγγίσουν το κοινό τους, κάτι που θα βοηθήσει το Facebook. Και θα μπορούσε επίσης να μετριάσει λίγο τις επικρίσεις που δέχεται η εταιρεία για την αύξηση των «ψευδών ειδήσεων» στην πλατφόρμα.

Η διάδοση ψευδών ειδήσεων και φαρσών, πολλές από τις οποίες προέρχονται από παράνομους ιστοχώρους που προσποιούνται ότι είναι πραγματικοί εκδότες ειδήσεων, υπήρξε πρόβλημα για το Facebook για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά η κριτική για το φαινόμενο αυτό έχει αυξηθεί μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εφαρμογή Collections θα ήταν ένας τρόπος για το Facebook να δημιουργήσει ουσιαστικά μια ομάδα «εγκεκριμένων» μέσων ενημέρωσης που θα μπορούσαν να κατέχουν εξέχουσα θέση στην ροή των ειδήσεων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =