αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα είσαι ευτυχισμένος μέχρι να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Το συζητήσαμε με την Coach Μαρία Μισύρη

Πως θα είσαι ευτυχισμένος μέχρι να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Το συζητήσαμε με την Coach Μαρία Μισύρη

Συνήθως θέτουμε έναν μεγάλο στόχο και ξεκινάμε να δουλεύουμε για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Αλλά παραβλέπουμε ένα κομμάτι: Το πως θα είμαστε χαρούμενοι μέχρι να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας.

Το It’s Possible συνάντησε την Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. Και συζητήσαμε για το πως θα είναι κάποιος ευτυχισμένος, σε αυτό το μεσοδιάστημα. Μέχρι, δηλαδή, να φτάσει στον στόχο που έχει ορίσει.

«Έχουμε μια επιθυμητή κατάσταση στην οποία θέλουμε να φτάσουμε. Και έχουμε και μια κατάσταση τώρα. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο υπάρχει μια απόσταση. Οι επιλογές που θα κάνουμε για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό, πρέπει να είναι αυτές που πραγματικά θέλουμε», λέει αρχικά η Μαρία Μισύρη.

Πρέπει το κάθε βήμα που κάνουμε να μας ενθουσιάζει. Έτσι ώστε να απολαμβάνουμε την διαδρομή. Και όχι απλά να περιμένουμε το πότε θα φτάσουμε στον μεγάλο στόχο για να είμαστε χαρούμενοι. «Είναι σημαντικό να σου αρέσει όλη η διαδικασία. Να σκέφτεσαι ότι θα είσαι χαρούμενος ακόμα κι αν δεν φτάσεις στην επιθυμητή κατάσταση που λέγαμε πριν», εξηγεί η Μ. Μισύρη.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα κυνηγήσεις τον μεγάλο στόχο σου. Αντίθετα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τον πετύχεις. Αφού όταν σου αρέσει αυτό που κάνεις, έχεις περισσότερη ενέργεια. Άρα είναι πιθανότερο να φτάσεις ως το τέλος της διαδρομής.

Υπάρχει και ένα ακόμα point στο οποίο πρέπει να εστιάσεις. «Πριν ξεκινήσεις την οποιαδήποτε προσπάθεια, πρέπει να κάνεις την εσωτερική σου αναζήτηση, και να εξετάσεις τους λόγους για τους οποίους θέλεις να κάνεις κάνει. Γιατί θέλεις, δηλαδή, να γίνεις ο CEO μιας εταιρίας ή ένας κορυφαίος αθλητής», σημειώνει η Coach. Θες να γίνεις για παράδειγμα ο CEO μιας συγκεκριμένης εταιρίας επειδή σε εκφράζει ο σκοπός αυτής της εταιρίας; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε νιώθεις ικανοποίηση ακόμα και όταν είσαι πιο χαμηλά στην ιεραρχίας της ίδιας επιχείρησης. Σε γεμίζει. Έτσι λοιπόν θα είσαι χαρούμενος και κατά την διάρκεια της διαδρομής, πριν φτάσεις στην κορυφαία θέση.

Φυσικά θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη, ότι ένας μεγάλος στόχος πιθανότατα δεν θα επιτευχθεί μέσα σε μια ημέρα. Μπορεί να χρειαστούν 2, 3 ή 10 χρόνια. Άρα πρέπει κατά την διάρκεια της διαδρομής, ακόμα και από την αρχή της, να εξετάζεις το αν ο στόχος που έχεις θέσει σου ταιριάζει. «Μην ξυπνάς απλά κάθε πρωί και πηγαίνεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει, για να παίρνεις τον μισθό. Όταν θες η ζωή σου να αλλάξει, πρέπει να αλλάξεις εσύ πρώτα», τονίζει η Μ. Μισύρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 19 =