αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCNN: 5 μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να έχεις περισσότερα χρήματα στην τσέπη σου

CNN: 5 μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να έχεις περισσότερα χρήματα στην τσέπη σου

Όλοι θέλουμε να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας. Αυτό βέβαια είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Ειδικά στην απρόβλεπτη εποχή που ζούμε.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές απλές πρακτικές, σύμφωνα με το CNN, που αν εφαρμοστούν, θα έχουν θετικό αντίκτυπο μακροχρόνια, χωρίς να στερήσουν σε όποιον τις ακολουθήσει την ελευθερία κινήσεων που έχει στο παρόν.

1. Αναλύστε τις οικονομικές σας συνήθειες

Το πρώτο βήμα για την βελτίωση των οικονομικών κάποιου, είναι να κάνει μία γρήγορη εκτίμηση της κατάστασης των οικονομικών του, τη στιγμή της εκκίνησης. Πόσα έσοδα έχει κάθε μήνα; Πόσα έξοδα; Πόσα αποταμιεύει; Πόσο αξίζουν τα περιουσιακά του στοιχεία; Και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του;

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που θα πρέπει να θέσει στον εαυτό του. Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να αναλύσει συγκεκριμένα, που πηγαίνουν τα χρήματά του, δημιουργώντας δύο ξεχωριστές στήλες, μία για τις ανάγκες και μία για τις επιθυμίες.

Έξοδα όπως το ενοίκιο, θα τοποθετηθούν στη στήλη των αναγκών, ενώ αυτά όπως η αγορά λουλουδιών μία φορά την εβδομάδα, σε αυτή των επιθυμιών.

Ο λόγος της παραπάνω πρακτικής, δεν είναι η μη εκπλήρωση των επιθυμιών του καθενός, αλλά η κατανόηση των κινήσεών του και η πιθανή αλλαγή κατανομής των πόρων του στο μέλλον.

2. Κάντε αλλαγή ύψους 1%

Είναι ευρέως γνωστή η σημασία της αποταμίευσης. Μία αύξηση των χρημάτων που αποταμιεύει ο καθένας σε μηνιαίο επίπεδο, έστω και κατά 1%, θα τον κάνει να είναι πιο ήρεμος για το μέλλον και πιο περήφανος για τον εαυτό του. Καθώς η αλλαγή είναι τόσο μικρή, δεν θα μεταβάλλει πολλά σε καθημερινή βάση, αλλά σίγουρα θα έχει μεγάλο αντίκτυπο μακροχρόνια.

3. Πληρώστε τα χρέη που έχουν υψηλά επιτόκια

Τα επιτόκια πιστωτικών καρτών βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ φέτος. Έτσι, ενώ μια αύξηση κατά 1-2% στα χρήματα που διαθέτει κανείς για την αποπληρωμή του χρέους μπορεί να βοηθήσει, το να διαθέσει περισσότερα εκεί, αντί για κάπου αλλού, θα αποδώσει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Άλλωστε κανείς δεν θέλει όσα κερδίζει, να τα δίνει στην πληρωμή τόκων.

4. Προστατέψτε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς

Εάν κάποιος έχει μικρά παιδιά και θέλει να βεβαιωθεί ότι θα είναι οικονομικά ασφαλή σε περίπτωση πρόωρου θανάτου, μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει την ασφάλεια ζωής του, πιθανώς δίνοντας περισσότερα χρήματα για ένα τέτοιο σκοπό.

5. Βεβαιωθείτε ότι το χαρτοφυλάκιό σας είναι διαφοροποιημένο

Για όσους δεν είναι επενδυτικές ιδιοφυΐες και δεν γνωρίζουν τι επιφυλάσσει το μέλλον, καλό θα ήταν να αποφύγουν να τοποθετήσουν όλα τα χρήματά τους σε ένα σημείο. Θα ήταν προτιμότερο να βεβαιωθούν ότι το χαρτοφυλάκιό τους παραμένει διαφοροποιημένο σε μετοχές και ομόλογα, διαφορετικά στυλ επένδυσης (π.χ. μετοχές ανάπτυξης και αξίας) και διαφορετικούς τομείς (π.χ. τεχνολογία, μεταποίηση και υγειονομική περίθαλψη).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + two =