αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCNBC: Το μικρό ελληνικό νησί που… βοηθά την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση

CNBC: Το μικρό ελληνικό νησί που… βοηθά την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση

Ο ρόλος που έχουν διαδραματίσει οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην αντικατάσταση των ρωσικών προμηθειών, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, και την αποκλιμάκωση των ευρωπαϊκών τιμών είναι γνωστός.

Οι εισαγωγές LNG θα είναι κρίσιμης σημασίας για την Ευρώπη φέτος αλλά και τον επόμενο χειμώνα, σημειώνει ρεπορτάζ του CNBC το οποίο αναφέρεται στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας που είναι ο μοναδικός σταθμό παραλαβής, αποθήκευσης και υγροποίησης του ορυκτού καυσίμου στην Ελλάδα που μεταφέρεται έπειτα σε ολόκληρη την χώρα.

«Ο αφανής ήρωας στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης» αναφέρει το δημοσίευμα που συνοδεύεται από βίντεο στις εγκαταστάσεις της Ρεθυθούσας, στο οποίο περιγράφεται η διαδικασία που ακολουθείται και οι προορισμοί του LNG (σε διάφορες περιοχής της Ελλάδας και τις γειτονικές χώρες).

Η ενεργειακή κρίση άλλαξε τα δεδομένα στη Ρεθυθούσα, όπως σημειώνει ο διευθυντής της εγκατάστασης Αριστοτέλης Νάστος. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ενώ παλιότερα η εγκατάσταση λάμβανε προμήθειες από τέσσερα με πέντε δεξαμενόπλοια τον μήνα, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία ο αρθιθμός αυτός έχει διπλασιαστεί, στα δέκα φορτία τον μήνα.

Επίσης, έχει αυξηθεί ο όγκος της υγροποίησης του LNG, από τους 5 με 800 μετρικούς τόνους ανά ώρα στους 1.400 μετρικούς τόνους την ώρα, και ο σταθμός λειτουργεί δηλαδή στο ανώτατο επίπεδό του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =