αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCNBC: Τα 5 τρικ με τα οποία τα καταστήματα σε κάνουν… να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα

CNBC: Τα 5 τρικ με τα οποία τα καταστήματα σε κάνουν… να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα

Πόσες φορές σου έχει τύχει: Μπαίνεις, για παράδειγμα, σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε ένα κατάστημα με ρούχα. Έχεις σκεφτεί τα πράγματα που θες να αγοράσεις. Κι όμως, τελικά καταλήγεις να αγοράσεις αρκετά περισσότερα. Και να ξοδέψεις φυσικά παραπάνω χρήματα. Τα καταστήματα από τη μεριά τους, έχουν κάποια απλά τρικ, με τα οποία σε ωθούν να αγοράσεις περισσότερα προϊόντα.

Το CNBC παραθέτει 5 τέτοια κόλπα. Τα οποία γίνονται πιο έντονα μέσα στις γιορτές. Τότε, δηλαδή, που ο περισσότερος κόσμος πάει για ψώνια. Καταρχήν, τοποθετούν μεγάλες κόκκινες ταμπέλες που μιλούν για εκπτώσεις. Είναι πιο εύκολο να αγοράσεις κάτι όταν δεις ότι είναι σε μειωμένη τιμή. Και μαζί θα αγοράσεις κι άλλα πράγματα.

Επίσης, τα καταστήματα βάζουν τα ακριβά προϊόντα σε πιο εμφανείς θέσεις. Υπάρχει και το 0,99 τρικ. Το έχεις δει σίγουρα και στην Ελλάδα. Όταν οι τιμές τελειώνουν στο «99», σε κάνουν να αγοράσεις ένα προϊόν πιο εύκολα. Τα καταστήματα σε βάζουν και σε mood αγορών- κυρίως χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μουσικές. Τέλος, λίγο πριν φύγεις, έχουν πάντα προϊόντα στα ταμεία. Ναι, ακόμα και την τελευταία στιγμή θα πάρεις κάτι.

Stores use these 5 tricks to make you spend more

Stores use these tricks to make you spend more during the holidays — don't fall for them.

Posted by CNBC Make It on Mittwoch, 22. November 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 19 =