αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCNBC: Η περιζήτητη δουλειά που μπορείς να την κάνεις από το σπίτι σου, σε πληρώνει με έως 250 δολάρια την ώρα και δεν απαιτεί πτυχίο

CNBC: Η περιζήτητη δουλειά που μπορείς να την κάνεις από το σπίτι σου, σε πληρώνει με έως 250 δολάρια την ώρα και δεν απαιτεί πτυχίο

Αν θες να χτίσεις ένα καλό εισόδημα δουλεύοντας remote, ίσως πρέπει να μπεις στο πεδίο του μάρκετινγκ. Η πανδημία του Covid-19 δημιούργησε αυξημένη ζήτηση για ψηφιακό μάρκετινγκ, καθώς η κρίση στέρησε από τις επιχειρήσεις τις παραδοσιακές τακτικές μάρκετινγκ- και οι περισσότεροι καταναλωτές έκαναν αγορές στο διαδίκτυο.

Περίπου τρία χρόνια αργότερα, αυτή η ζήτηση δεν δείχνει σημάδια μείωσης: Οι διευθυντές μάρκετινγκ είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες καριέρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το LinkedIn.

Στις αγγελίες εργασίας του FlexJobs και του Freelancer.com καταγράφεται επίσης μια έκρηξη στον αριθμό των remote, υβριδικών και freelance θέσεων μάρκετινγκ.

Ενώ ορισμένες θέσεις εργασίας μάρκετινγκ απαιτούν από τους υποψηφίους να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να χτίσετε μια επιτυχημένη καριέρα στο μάρκετινγκ.

Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό, λέει στο CNBC ο Toni Frana, κορυφαίος ειδικός σταδιοδρομίας της πλατφόρμας FlexJobs, είναι οι τεχνικές δεξιότητες που φέρνετε στο τραπέζι: Οι περισσότερες δουλειές μάρκετινγκ απαιτούν μια ισχυρή κατανόηση του SEO, της ανάλυσης δεδομένων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων δεξιοτήτων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε tutorials στο YouTube ή να παρακολουθήσετε διαδικτυακά μαθήματα για να αποκτήσετε πιστοποίηση σε συγκεκριμένες δεξιότητες — η Google, για παράδειγμα, προσφέρει ένα δημοφιλές πιστοποιητικό στο ψηφιακό μάρκετινγκ και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

O Frana συνιστά επίσης τη δημιουργία ενός online portfolio που παρουσιάζει τυχόν σχετικά projects μάρκετινγκ ή εργασίες που έχετε κάνει. Συμπεριλάβετε και συστάσεις από πελάτες.

Σύμφωνα με το Fiverr, το διάσημο freelancing marketplace, οι περισσότερες εργασίες μάρκετινγκ για freelancers είναι επίσης remote, επομένως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εργάζονται από οπουδήποτε και να ορίζουν τις δικές τους ώρες εργασίας, αρκεί να τηρούν τις προθεσμίες του εκάστοτε project.

Το Fiverr έχει δει σταθερή ζήτηση για ταλέντα μάρκετινγκ τους τελευταίους έξι μήνες: Μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, οι αναζητήσεις για «διευθυντή ψηφιακού μάρκετινγκ» αυξήθηκαν κατά 640% στην πλατφόρμα. Όσο πιο έμπειροι είστε, τόσο υψηλότερα μπορείτε να ορίσετε την τιμή σας: Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ στο Freelancer.com χρεώνουν έως και 250 $ την ώρα.

Ο Alex Martkovich, ένας freelance digital marketing manager στο Τορόντο, χρεώνει από $150 έως $3.995 στο Fiverr για τις υπηρεσίες του. Εχει πτυχίο στη ρομποτική και μεταπτυχιακό στο electrical engineering. Και μπόρεσε να το μετατρέψει την δραστηριότητα του αυτή σε full-time δουλειά το 2020.

Ο Martkovich λέει ότι η δημιουργία μιας λίστας επαναλαμβανόμενων πελατών και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων μέσω διαδικτυακών μαθημάτων μάρκετινγκ που προσφέρονται από την Google και τη Meta τον βοήθησαν να δημιουργήσει μια επιτυχημένη καριέρα freelancer.

Τώρα ταξιδεύει και εργάζεται εξ αποστάσεως, με μέσο όρο 30-40 ώρες δουλειάς την εβδομάδα.

Βεβαίως εδώ στο It’s Possible έχουμε μιλήσει και με επαγγελματίες… made in Greece, που δραστηριοποιούνται μέσω πλατφορμών τύπου Fivver. Θυμηθείτε την συνέντευξη: «Πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα, από το Fiverr»: Εξηγεί ο Νώντας Καραβίας. Και την συνέντευξη: «Πως βγάζω χρήματα μέσω του Fiverr και δουλεύω από οπουδήποτε με το laptop μου»: Η Ζωή Κώτσου μιλά στο It’s Possible.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =