αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑCNBC: Η Ελλάδα ανάμεσα στις επόμενες χώρες που θα επεκταθεί η Starlink και το ταχύτατο ίντερνετ της

CNBC: Η Ελλάδα ανάμεσα στις επόμενες χώρες που θα επεκταθεί η Starlink και το ταχύτατο ίντερνετ της

Τον περασμένο μήνα γράφαμε για τα σχέδια της Starlink να επεκταθεί στην Ελλάδα, φέρνοντας στα μέρη μας πολύ γρήγορο ίντερνετ. Τώρα σε νέο δημοσίευμα του CNBC διαβάσουμε ότι η χώρα μας είναι μέσα στις επόμενες που θα επεκταθεί η Starlink. Όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο οι επόμενοι «σταθμοί» της εταιρίας του Elon Musk θα είναι οι: Αυστρία, Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Χιλή, Κολομβία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Νότια Αφρική και Ισπανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, στην Ελλάδα η Starlink αναμένεται να φθάσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Κάπως έτσι αναμένεται να τα βρουν… σκούρα οι άλλοι πάροχοι ίντερνετ στην χώρα μας. Η είσοδος της Starlink στην Ελλάδα θα ανακατέψει την τράπουλα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς ναι μεν αναμένεται να τιμολογείται υψηλότερα (περί το 20% ακριβότερα, σύμφωνα με πληροφορίες), ωστόσο θα καλύπτει κάθε γωνιά της χώρας, και μάλιστα υποσχόμενη υπερυψηλές ταχύτητες.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η εταιρία επεκτάθηκε στη Βρετανία και τον Καναδά. Το κόστος για τη χρήση του δικτύου της SpaceX στη Βρετανία είναι 89 λίρες μηνιαίως (100 ευρώ δηλαδή), συν το κόστος απόκτησης του δορυφορικού πιάτου της εταιρείας και του συναφούς εξοπλισμού, που ανέρχεται σε 439 λίρες (περίπου 500 ευρώ). 

Η Starlink στοχεύει στη δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου με χιλιάδες δορυφόρους κοντά στη Γη (σε πρώτη φάση θα είναι 12.000), οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υψηλές ταχύτητες ίντερνετ ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fifteen =