αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCNBC: Γιατί το βιογραφικό 2 σελίδων είναι ίσως το ιδανικό

CNBC: Γιατί το βιογραφικό 2 σελίδων είναι ίσως το ιδανικό

Ίσως έχεις ακούσει ότι το «τέλειο βιογραφικό» πρέπει να έχει έκταση μίας σελίδας. Ζούμε άλλωστε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών, και πρέπει να καταφέρεις να τραβήξεις την προσοχή των HR Managers σε όσο πιο σύντομο χρόνο μπορείς. Αν στείλεις ένα βιογραφικό πολλών σελίδων, είναι πιθανό να μείνει… την άκρη.

Ενώ όλα αυτά δεν είναι λάθος, το CNBC σε άρθρο του παραθέτει μια άλλη οπτική: Το να στήσεις ένα βιογραφικό μεγαλύτερο από το τυπικό μήκος μιας σελίδας μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να προχωρήσεις περαιτέρω στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.

Μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι οι εργοδότες προτιμούσαν τα βιογραφικά δύο σελίδων από τα βιογραφικά μιας σελίδας, ανεξάρτητα από το επίπεδο εργασίας του υποψηφίου. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων ήταν επίσης πρόθυμοι να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο διαβάζοντας ένα βιογραφικό σημείωμα δύο σελίδων, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι αποφοιτούν σήμερα έχουν πολλά περισσότερα να μοιραστούν, σε σύγκριση με την εποχή που αποφοίτησα, πριν από περισσότερα από 15 χρόνια», λέει η Amanda Augustine, career expert στο TopResume.com. «Είναι πιο πιθανό να έχουν περισσότερο «ζουμί» που στην πραγματικότητα θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά τους και θα τους βοηθήσει να βρουν δουλειά», συμπληρώνει.

«Τα βιογραφικά δύο σελίδων είναι ο νέος κανόνας», λέει η Vicki Salemi, career expert στο Monster. «Εάν το βιογραφικό σας περιλαμβάνει δύο σελίδες, μην το σκέφτεστε υπερβολικά – εστιάστε στο περιεχόμενο αυτών των δύο σελίδων για να κάνετε τις δεξιότητες και τις εμπειρίες σας να λάμψουν», τονίζει. Ο επιπλέον χώρος σάς επιτρέπει να είστε πιο συγκεκριμένοι και να παραθέσετε την εμπειρία σας με συγκεκριμένα παραδείγματα — κάτι που οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν να δουν, λέει η Salemi.

Εάν είστε υπερβολικά επικεντρωμένοι στη συμπύκνωση του βιογραφικού σας σε μία σελίδα, μπορεί να μην να επισημάνετε πράγματα που έχουν νόημα για τους υποψήφιους εργοδότες. Ειδικά αν είστε υποψήφιος με πολλά χρόνια εμπειρίας, η προσπάθεια να περικόψετε το εργασιακό σας ιστορικό ώστε να χωράει σε μια σελίδα μπορεί να βλάψει περισσότερο από ό,τι βοηθάει.

«Το μονοσέλιδο βιογραφικό για υποψηφίους με πολλά χρόνια εμπειρίας σημαίνει ότι ενδέχεται να μειώσετε ακούσια τις δεξιότητές σας και ικανότητες συμπυκνώνοντας τις θέσεις εργασίας αντί να τις αναδεικνύετε», λέει η Salemi.

Όταν συντάσσετε ένα βιογραφικό σημείωμα δύο σελίδων, φροντίστε να ακολουθείτε τις γενικές οδηγίες για τη σύνταξη ενός αποτελεσματικού βιογραφικού οποιουδήποτε είδους: Να είστε σαφείς και περιεκτικοί, να χρησιμοποιείτε τη σωστή μορφή, να συμπεριλαμβάνετε λέξεις-κλειδιά και φράσεις που προέρχονται από τις περιγραφές θέσεων εργασίας και να επισημαίνετε τις σημαντικές δεξιότητες.

Και να θυμάστε ότι ενώ αυτό το μοντέλο μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μεγαλύτερο βιογραφικό, δεν είναι υποχρεωτικό. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να κάνετε το βιογραφικό σας δύο σελίδες», λέει η Augustine. «Σημαίνει ότι: Αν έχετε αρκετό υλικό για να δώσετε στον εαυτό σας ένα βιογραφικό αξίας δύο σελίδων, προχωρήστε το», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτά είναι τα 5 skills που πρέπει να έχεις στο βιογραφικό σου σήμερα: Εξηγεί ο CEO που διάβασε 1.000 βιογραφικά το περασμένο έτος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =