αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCNBC: Αυτό είναι το ελληνικό αεροδρόμιο με τα πιο ακριβά duty free στον πλανήτη

CNBC: Αυτό είναι το ελληνικό αεροδρόμιο με τα πιο ακριβά duty free στον πλανήτη

Ένα ελληνικό αεροδρόμιο είναι το πιο ακριβό στον κόσμο, σε ότι αφορά τα duty free προιόντα. Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύει το CNBC. Την έρευνα έκανε σε 50 αεροδρόμια ο αναλυτής Ζακ Γκριφ, για την ταξιδιωτική ιστοσελίδα The Points Guy. Ο Γκριφ στη σύνοψη της ανάλυσής του για τα αεροδρόμια υποστηρίζει ότι «γενικά αγοράστε αλκοόλ στην Καραϊβική, καλλυντικά και αρώματα στην Ευρώπη και καπνικά προϊόντα στην Ασία».

Για την Ελλάδα ανέφερε:

«Καλό θα ήταν να περιμένετε να φύγετε από το αεροδρόμιο για να αγοράσετε αλκοόλ για τις διακοπές σας στην Ελλάδα» τονίζει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την έρευνα του Ζακ Γκριφ, «όπως αποδεικνύεται πολλά ελληνικά αεροδρόμια, όπως αυτό της Σαντορίνης και της Αθήνας, είναι τα πιο ακριβά μέρη για να αγοράσει κάποιος αλκοόλ. Ακόμα και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήρθε τέταρτο στη σχετική λίστα».

Η Σαντορίνη στην κορυφή

Τα φθηνότερα καταστήματα duty free με βάση την έρευνα βρίσκονται στα αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ, της Σιγκαπούρης και των Νήσων Κέιμαν. «Το πιο ακριβό διεθνές αεροδρόμιο είναι στη Σαντορίνη» καταλήγει ο Γκριφ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 5 =