αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑClue Story- Κόμικ: Μια νέα εφαρμογή made in Greece, που σε «ταξιδεύει» στο διάστημα

Clue Story- Κόμικ: Μια νέα εφαρμογή made in Greece, που σε «ταξιδεύει» στο διάστημα

Τον Απρίλιο ολοκληρώθηκε η μετατροπή ενός νέου, ελληνικού, διδακτικού, παιδικού βιβλίου σε διαδραστική εφαρμογή για κινητές συσκευές Android. Μετά την επιτυχία της πρώτης μετατροπής του μυθιστορήματος “Clue Story #1” σε παιχνίδι γρίφων, ο Συγγραφέας Πάρις Περάκης προχώρησε στη δημιουργία του “Clue Story – Κόμικ”, ενός αλληγορικού και διδακτικού παιχνιδιού που περνά σοβαρά αντιρατσιστικά – αντιπολεμικά μηνύματα και μεταδίδει πολύτιμες έννοιες και αξίες στη νέα γενιά.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο διάστημα κατά το οποίο κάθε παιδί μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους φόβους του με θάρρος, να αποδέχεται τη διαφορετικότητα και παράλληλα ακονίζει το μυαλό του λύνοντας γρίφους, ανακαλύπτει ενδιαφέρουσες “διαστημικές” πληροφορίες και παίζει έξυπνα παιχνίδια που εξάπτουν τη φαντασία, μέσα από μια διαδραστική ιστορία με αφήγηση, μουσική υπόκρουση και τρισδιάστατες εικόνες. Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένες εικόνες που έχουν χρησιμοποιηθεί ως backgrounds στο Κόμικ προέρχονται από πραγματικές απεικονίσεις πλανητών από τη NASA (JPL)

Τι προσφέρει η εφαρμογή “Clue Story – Κόμικ” (download: πρώτο επεισόδιο εδώ και δεύτερο επεισόδιο εδώ): Προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά τους αυτό που έχουν ανάγκη στην ανεξέλεγκτη ψηφιακή εποχή μας. Μια δημιουργική, διδακτική αλλά και διασκεδαστική ενασχόληση μέσω ενός τάμπλετ ή ενός κινητού. Αν ρωτήσουμε το 99% των γονέων, θα διαπιστώσουμε πως αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Τα παιδιά επιζητούν την πολύωρη χρήση των κινητών συσκευών.

Η καλύτερη λύση δεν είναι η απαγόρευση ή ο περιορισμός, αλλά η σωστή χρήση και η επιλογή των κατάλληλων εφαρμογών, ώστε οι ώρες που θα ξοδέψουν μπροστά σε μια οθόνη να είναι παραγωγικές και ωφέλιμες, παρά άσκοπες και αποχαυνωτικές.

Ο ιδρυτής του project, Πάρις Περάκης, μίλησε αποκλειστικά στο It’s Possible για το ποια είναι τα επόμενα βήματα, μετά και από αυτή τη εξέλιξη.

«Δεν μου αρέσει να κάνω πολύ μελλοντικά πλάνα. Κατά έναν παράξενο τρόπο, όταν στοχεύεις μακριά, ωθείς τον εαυτό σου να επαναπαυτεί νομίζοντας πως έχει χρόνο να υλοποιήσει τους επιμέρους στόχους, με αποτέλεσμα να μη φτάσεις ποτέ στο τελικό μακρινό αποτέλεσμα που σχεδίαζες», σημείωσε αρχικά ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Πάρις Περάκης τόνισε: «Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει μελέτη για ενδεχόμενη μετατροπή σε εφαρμογή ενός μέρους του μυθιστορήματος “Clue Story #2 – Σκέψου με τα μάτια μου”, παράλληλα βρίσκομαι σε συζητήσεις με έναν εκδοτικό οίκο για ενδεχόμενη συνεργασία και με το βλέμμα μπροστά θα προσπαθώ να εξελίσσω συνεχώς το project “Clue Story” και κυρίως να εξελίσσομαι και εγώ μαζί του».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + seven =