αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCEO Allianz: Τώρα είναι η ευκαιρία για να αγοράσετε… προβληματικά ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας

CEO Allianz: Τώρα είναι η ευκαιρία για να αγοράσετε… προβληματικά ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE, Oliver Baete, δήλωσε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες είναι σε… μπελάδες και αναγκάζονται να πουλήσουν.

«Κοιτάξτε την πτώση κάποιων μεγιστάνων της αγοράς ακινήτων – πρέπει τώρα να πουλήσουν προνομιακά περιουσιακά στοιχεία με τεράστιες εκπτώσεις», δήλωσε ο Baete στο Bloomberg.

«Αυτή είναι η στιγμή για να αγοράσετε και όχι για να πουλήσετε».

Τα σχόλια του Baete έρχονται εν μέσω αναταραχής στην αγορά real estate, ιδίως όσον αφορά τα εμπορικά ακίνητα, όπως κτίρια γραφείων και καταστήματα, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων ανέβασαν κατά πολύ το κόστος δανεισμού των ιδιοκτητών και παράλληλα σημειώθηκε πτώση των αποτιμήσεων. Η επακόλουθη πιστωτική κρίση έχει αναγκάσει ιδιοκτήτες ακινήτων να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία για να εξυπηρετήσουν το χρέος τους.

Για παράδειγμα, ο όμιλος εταιρειών Signa, που ιδρύθηκε από τον Αυστριακό μεγιστάνα των ακινήτων Ρενέ Μπένκο και τελικά οδηγήθηκε σε πτώχευση. Κάποια από τα πιο αξιοσημείωτα περιουσιακά στοιχεία της Signa έχουν βγει στην αγορά, καθώς οι διαχειριστές αφερεγγυότητας τρέχουν για να εξοφλήσουν τους πιστωτές.

«Αν είστε επενδυτής και πρέπει να πουλήσετε αυτή τη στιγμή, έχετε πρόβλημα», δήλωσε ο Baete, προσθέτοντας ότι η Allianz είναι ένας πιθανός αγοραστής. «Παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για τον τομέα μακροπρόθεσμα», δήλωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 1 =