αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCEO Airbnb: Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εργαστούν σε εμάς, αφότου ανακοινώσαμε το «work from anywhere»

CEO Airbnb: Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εργαστούν σε εμάς, αφότου ανακοινώσαμε το «work from anywhere»

Πριν λίγο καιρό η Airbnb έκανε τις ανακοινώσεις στους εργαζομένους της. Τι ανακοίνωσε: Όσοι δουλεύουν στην Airbnb μπορούν να… μην ξανά επιστρέψουν στο γραφείο ποτέ. Θα μπορούν να δουλεύουν remote από οπουδήποτε θέλουν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι μπορούν να εργάζονται μόνιμα εξ αποστάσεως και μπορούν να μετεγκατασταθούν οπουδήποτε, εντός της χώρας που εργάζονται αυτήν τη στιγμή. Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις, ξεκαθαρίζει η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα μειώσει τον μισθό εάν ένας εργαζόμενος επιλέξει να μετακομίσει σε μια πόλη όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο.

Η Airbnb ακολουθεί τη φιλοσοφία «live anywhere, work anywhere».

Εκτός από «ένα μικρό αριθμό ρόλων» για τους οποίους απαιτείται παρουσία σε γραφείο ή κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία (και που πιθανώς το γνωρίζουν ήδη), όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν από όπου θέλουν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky, ενημέρωσε τους υπαλλήλους για τα παραπάνω μέσω ενός email, στο οποίο περιέγραψε τις νέες πολιτικές και τις προσδοκίες του. Σημείωσε ότι η μόνιμη ευελιξία θα επιτρέψει στην εταιρεία να «προσλαμβάνει και να διατηρεί τους καλύτερους ανθρώπους στον κόσμο« και όχι απλώς αυτούς που βρίσκονται «κοντά στα γραφεία μας».

Ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε προς τους εργαζομένους ότι «θα συναντιόμαστε τακτικά για συγκεντρώσεις» και «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με άκρως συντονισμένο τρόπο».

Λίγο αργότερα, σε συνέντευξη του στο αμερικανικό Fortune, ο ίδιος σημειώνει μάλιστα ότι αυτή η κίνηση της εταιρίας ήδη έχει προσελκύσει μαζικά υποψήφιους που θέλουν να εργαστούν στον τεχνολογικό γίγαντα- αξιοποιώντας και το νέο ευέλικτο μοντέλο. Σύμφωνα με τον Chesky, πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι έχουν επισκεφτεί την job page της εταιρίας από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η remote πολιτική της, με στόχο να δουν τις ανοιχτές θέσεις και να κάνουν πιθανότατα τις αιτήσεις τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =