αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCEO Airbnb: Η εργασία στο γραφείο είναι ένα «αναχρονιστικό μοντέλο»

CEO Airbnb: Η εργασία στο γραφείο είναι ένα «αναχρονιστικό μοντέλο»

Για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Airbnb, Brian Chesky, η παραδοσιακή εργασία στο γραφείο είναι πλέον κάτι που πρέπει να μπει… στο ντουλάπι της ιστορίας. Με το remote μοντέλο να έχει μπει πλέον δυναμικά στο παιχνίδι.

Σε συνέντευξη στο Time’s The Leadership Brief που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο διάσημος επιχειρηματίας είπε ότι πιστεύει ότι η κλασική εργασία στο γραφείο είναι «ένα αναχρονιστικό μοντέλο» βγαλμένο «από την προ-digital εποχή».

«Νομίζω ότι το γραφείο όπως το ξέρουμε έχει τελειώσει. Πρέπει να προχωρήσουμε», είπε.

«Προφανώς, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και να δουλεύουν, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στις καφετέριες και να δουλεύουν — σε αυτούς τους χώρους είναι απολύτως λογικό» είπε ο Chesky. Αλλά βάζοντας το ερώτημα: Γιατί πρέπει κάποιος που δουλεύει μέσω laptop, να πηγαίνει σε ένα γραφείο;

Όλα αυτά έρχονται λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις της Airbnb, η οποία έκανε γνωστό στους εργαζομένους της ότι μπορούν να εργάζονται μόνιμα εξ αποστάσεως και μπορούν να μετεγκατασταθούν οπουδήποτε, εντός της χώρας που εργάζονται αυτήν τη στιγμή. Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις, ξεκαθαρίζει η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα μειώσει τον μισθό εάν ένας εργαζόμενος επιλέξει να μετακομίσει σε μια πόλη όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο.

Η Airbnb ακολουθεί τη φιλοσοφία «live anywhere, work anywhere».

Εκτός από «ένα μικρό αριθμό ρόλων» για τους οποίους απαιτείται παρουσία σε γραφείο ή κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία (και που πιθανώς το γνωρίζουν ήδη), όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν από όπου θέλουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Ο τεχνολογικός γίγαντας στον οποίο θέλουν να δουλέψουν 800.000 άτομα, αφότου ανακοίνωσε remote εργασία για πάντα

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 7 =