αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑCEO της Xiaomi: Έτσι καταφέρνουμε να πουλάμε smartphones σε χαμηλές τιμές

CEO της Xiaomi: Έτσι καταφέρνουμε να πουλάμε smartphones σε χαμηλές τιμές

Η Xiaomi είναι μία από τις πιο δημοφιλής κατασκευάστριες smartphones. Οι καταναλωτές την προτιμούν διότι κατά κύριο λόγο προσφέρει VFM τηλέφωνα. Πάντα αιωρούνταν στον αέρα το ερώτημα πώς είναι δυνατόν η εταιρεία να διατηρεί τις τιμές των smartphones τόσο χαμηλές. Την απάντηση στο ερώτημα έδωσε ο CEO της Xiaomi, Lei Jun.

Πώς καταφέρνει και κρατάει χαμηλές τις τιμές

Σύμφωνα με τον CEO της Xiaomi, οι τιμές των smartphones θα ανεβαίνουν σταδιακά όσο οι εταιρείες επενδύουν στη 5G τεχνολογία. Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει πως η εταιρεία του θα καταφέρει να διατηρήσει χαμηλά τις τιμές προσφέροντας ποιοτικές συσκευές με υψηλές επιδόσεις.

Πρόσφατα, η Xiaomi παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου για το 2019. Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο Lei Jun ανέφερε ότι η εταιρεία έχει περιθώριο μικτού κέρδους 8% με 9%, το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Επίσης, τόνισε ότι εκτός από το χαμηλό μικτό κέρδος της εταιρείας, η κύρια διανομή των smartphones της Xiaomi πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τελική τιμή τους να είναι αρκετά χαμηλή.

Το μέλλον

Η Xiaomi σκοπεύει να διατηρήσει τη στρατηγική πωλήσεων που ακολουθεί, ακόμη και όταν βγάλει στην αγορά πλήθος 5G smartphones. Κάτι που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το 2020 θα κυκλοφορήσει πολλά 5G τηλέφωνα. Βέβαια, ετοιμάζεται να ανοίξει και το δικό της εργοστάσιο, κάτι που θα μειώσει το κόστος παραγωγής.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 3 =