αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCEO της Goldman Sachs: «Η remote εργασία θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία. Και θα ‘προσελκύσει’ περισσότερους εργαζόμενους»

CEO της Goldman Sachs: «Η remote εργασία θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία. Και θα ‘προσελκύσει’ περισσότερους εργαζόμενους»

Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της πανδημίας. Η εργασία από το σπίτι έχει γίνει πλέον το βασικό μοντέλο, με τις βιντεοκλήσεις… να έχουν πάρει φωτιά.

Το ίδιο ισχύει και για την Goldman Sachs. Αυτή τη στιγμή το 98% των εργαζομένων της δουλεύει remote. Όπως εξηγεί ο CEO της Goldman Sacks σε συνέντευξη του στο CNBC, η επενδυτική τράπεζα έπρεπε να προσαρμοστεί. «Όταν βρίσκεσαι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, σε ωθεί στο να αναρωτηθείς σχετικά με το πως θα κάνεις τα πράγματα διαφορετικά», σημειώνει ο David Solomon.

Ο ίδιος κάνει και μια πρόβλεψη. Εκτιμά ότι ακόμα και όταν η πανδημία του κορονοιού περάσει, η Goldman Sachs θα συνεχίσει να έχει αύξηση στις τηλεδιασκέψεις και να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο σε αυτές τις τεχνολογίες.

«Θα μπορούμε να παρέχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στους εργαζομένους μας. Το οποίο θα μας κάνει ένα πιο ελκυστικό μέρος για να δουλεύουν οι άνθρωποι», λέει ο David Solomon.

Η remote εργασία μπορεί -αν γίνει σωστά- να παρέχει καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής στον εργαζόμενο, ενώ παράλληλα αυτός εξοικονομεί χρήματα. Την ίδια στιγμή, το μοντέλο αυτό είναι καλό και για τις επιχειρήσεις για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, όπως σημειώνει έρευνα του Stanford Graduate School of Business.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + eighteen =