αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCarbon: Η startup τρισδιάστατης εκτύπωσης που έχει «σηκώσει» 220 εκ. δολάρια

Carbon: Η startup τρισδιάστατης εκτύπωσης που έχει «σηκώσει» 220 εκ. δολάρια

Για πολλούς η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι το μέλλον. Αν λάβουμε υπόψη την ιστορία της Carbon, τότε μάλλον κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

Την περασμένη Πέμπτη, η αμερικανική startup έλαβε χρηματοδότηση ύψους 81 εκατ. δολαρίων από μια ομάδα επενδυτών στην οποία βρίσκονται πανίσχυρες εταιρείες όπως οι GE, BMW Group και Nikon. Μάλιστα τα χρήματα αυτά έρχονται μετά από έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης τον Αύγουστο του 2015, που έφτασε τα 100 εκατ. δολάρια.

Πλέον η Carbon έχει συγκεντρώσει συνολικά από χρηματοδοτήσεις το ποσό των 220 εκατ. δολαρίων. Μπορεί οι άνθρωποί της να μην αποτιμούν ακόμη την αξία της εταιρείας τους, όμως ήδη αναλυτές του χώρου κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια.

Η αμερικάνικη εταιρεία κυκλοφόρησε με λίγη καθυστέρηση τον τρισδιάστατο εκτυπωτή της, ενώ ήδη προσβλέπει στην επέκτασή της σε Ασία και Ευρώπη. Αυτό που τράβηξε την προσοχή των επενδυτών ήταν πως ο εκτυπωτής της Carbon μπορεί να δημιουργήσει μικρά αντικείμενα από μια σειρά εξειδικευμένων ρητίνων χρησιμοποιώντας φως, οξυγόνο και ένα συγκεκριμένο λογισμικό.

Όπως σημειώνει το Fortune Greece, η τεχνολογία αυτή τράβηξε πρόσφατα και το ενδιαφέρον της Ford, η οποία ανζητεί τρόπους να εκτυπώνει τρισδιάστατα ορισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Η Carbon αναμένεται να έχει παραδώσει ως το τέλος του 2016 στους πελάτες της 92 εκτυπωτές , ενώ για το 2017 προγραμματίζει να έχει πουλήσει 500 ακόμη εκτυπωτές. Το πρόγραμμα πώλησης είναι ετήσιο και κοστίζει 40.000 δολάρια ανά έτος, με μικρότερη περίοδο χρήσης τα τρία χρόνια. Η εταιρεία έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι στόχος της είναι να βελτιώνει συνεχώς του αλγορίθμους της για να δημιουργεί καλύτερες εκδώσεις λογισμικού που θα κατεβάζουν οι πελάτες της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =