αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCambas project: Ξεπερνιούνται τα εμπόδια για το νέο hub γραφείων

Cambas project: Ξεπερνιούνται τα εμπόδια για το νέο hub γραφείων

Σε συμφωνία με το Δήμο Παλλήνης για το είδος των οφελών που θα έχει η περιοχή από την υλοποίηση της μικτής χρήσης ανάπτυξης Cambas project, σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων στο παλιό οινοποιείο Καμπά στην Κάντζα, μία επένδυση προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ, κατέληξε, προ ημερών, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Reds.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Capital.gr, οι διαπραγματεύσεις, μεταξύ των δύο πλευρών, διήρκεσαν περίπου τρία χρόνια, με τα “αντισταθμιστικά” να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων την υλοποίηση έργων αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης ύψους 6 εκατ. ευρώ, με δαπάνες του επενδυτή.

Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας

Τα  κυριότερα “αντισταθμιστικά”, που περιλαμβάνει η υπό έγκριση Πολεοδομική Μελέτη και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και της Κάντζα Εμπορική, σύμφωνα και με πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, προβλέπουν την:

–  κατασκευή έργων αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης ύψους έξι εκατ. ευρώ, με δαπάνη της Reds, με έμφαση στις γειτονικές περιοχές του κτήματος Καμπά.

– κατασκευή έργων πρασίνου και άθλησης στους κοινόχρηστους χώρους 160 στρεμμάτων που περιέρχονται στο Δήμο Παλλήνης, με δαπάνη της εταιρείας, σύμφωνα με μελέτη που θα συντάξει ο Δήμος.

– άμεση μεταβίβαση με συμβόλαιο της Βίλλας Καμπά, πλήρως ανακαινισμένης, κατά ψιλή κυριότητα στον Δήμο και κατά πλήρη κυριότητα με την παρέλευση 15 ετών.

– ανακατασκευή του παλιού Εργοστασίου και του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού και ανάδειξη της παλιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής.

–  αναβίωση 30 στρεμμάτων οικολογικών αμπελώνων, που θα συνδεθούν με τις μουσειακές λειτουργίες του παλιού Εργοστασίου Καμπά.

– φύτευση υψίκορμων δέντρων μεταξύ της επένδυσης και της γύρω περιοχής για την αντιμετώπιση της όχλησης, αποφυγή αισθητικής και περιβαλλοντικής ρύπανσης.

– κατασκευή ηχητικού φράγματος μεταξύ της Αττικής Οδού και των γύρω οικισμών εργατικών κατοικιών και των σχολικών συγκροτημάτων.

-εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών με ευθύνη του Δήμου για την ελαχιστοποίηση της όχλησης από την κυκλοφορία των οχημάτων, με κόστος της εταιρείας.

Το Cambas project

Το περασμένο Φθινόπωρο, το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), προχώρησε στη διατύπωση θετικής γνωμοδότησης για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την πολεοδόμηση της περιοχής. Αναμένεται, πλέον, να ακολουθήσει η επεξεργασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας του Προεδρικού Διατάγματος για τους όρους πολεοδόμησης της επένδυσης, ύψους 220 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιήσει η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Reds.

Η ανάπτυξη φιλοδοξεί να αποτελέσει γραφειακό hub υψηλών προδιαγραφών, προσελκύοντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Τα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν την ανάδειξη των ιστορικών διατηρητέων κτιρίων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης την οποία η Reds φιλοδοξεί να μετατρέψει σε υπερτοπικό επιχειρηματικό, εμπορικό και τουριστικό προορισμό.

Το έργο θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα, από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ. Από αυτά σε 30.000 – 40.000 τ.μ. θα αναπτυχθούν χώροι γραφείων, με την υπόλοιπη ανάπτυξη να διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικών χρήσεων και ξενοδοχείο.

Ακόμη τα σχέδια περιλαμβάνουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύει την ιστορία του χώρου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 12 =