αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCambas Park: Η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ που ετοιμάζεται στην Παλλήνη

Cambas Park: Η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ που ετοιμάζεται στην Παλλήνη

Ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 23 εκατ. ευρώ προβλέπει ότι θα εξασφαλίζει από τη λειτουργία του Cambas Park η διοίκηση της REDS του ομίλου Ελλάκτωρ, ενώ σε ημερήσια βάση το συγκρότημα θα επισκέπτονται 4.000 άνθρωποι.  Η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη βρίσκεται στο τελικό στάδιο αδειοδοτήσεων, ενώ πρόσφατα οριστικοποιήθηκε και το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη (master plan) της έκτασης των 315 στρεμμάτων. Βάσει αυτού, θα οικοδομηθεί μόλις το 18% της έκτασης, ενώ ένα επιπλέον 60% θα αφορά κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και ένα πρόσθετο 22% θα αποτελείται από χώρους στάθμευσης.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 138.815 τ.μ. του Cambas Park, οι 53.115 τ.μ. θα αφορούν υπαίθριους χώρους και πλατείες. Ετσι, οι νέες κτιριακές αναπτύξεις δεν θα ξεπερνούν σε μέγεθος τις 80.000 τ.μ. Εξ αυτών, η πλειονότητα και συγκεκριμένα 51.220 τ.μ. θα αφορά κτίρια γραφείων, 16.400 τ.μ. εμπορικούς χώρους (καταστήματα και εστίαση) και 12.180 τ.μ. ένα ξενοδοχείο και ένα συνεδριακό κέντρο. Επιπλέον, 24.770 τ.μ. θα φιλοξενούν χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα τα κτίρια του διατηρητέου οινοποιείου, τα οποία θα αποκατασταθούν ώστε να στεγάσουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις. Συγκεκριμένα, η REDS σχεδιάζει τη λειτουργία συγκροτήματος πολυκινηματογράφων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το master plan που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία, δεσπόζουσα θέση στο Cambas Park κατέχει η κεντρική πλατεία, ένας εκτενής ανοιχτός χώρος στον οποίο θα κυριαρχούν το πράσινο, το υδάτινο στοιχείο, διαδρομές περιπάτου καθώς και μεγάλος αριθμός καθιστικών χώρων. Η κεντρική πλατεία, στο μέσον της οποίας θα αναπτυχθεί τεχνητή λίμνη, προβλέπεται να φιλοξενεί πλήθος υπαίθριων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης ανθόκηπο, αστικό αγρό, οικολογικό κιόσκι, πάρκο σκέιτ καθώς και ένα αμφιθεατρικό πάρκο για την ανάπαυση των επισκεπτών και την παρακολούθηση εκδηλώσεων.

Οσον αφορά τους χώρους γραφείων, με δεδομένο ότι η εταιρεία στοχεύει στην προσέλκυση κορυφαίων –διεθνών και εγχώριων– επιχειρήσεων, τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα είναι εφάμιλλα εμβληματικών αναπτύξεων του εξωτερικού, εστιάζοντας όχι μόνο σε αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές καινοτομίες, αλλά και στην παροχή ενός πρωτοποριακού εργασιακού περιβάλλοντος. Στόχος είναι το γραφείο να μετατραπεί σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα χώρο εργασίας και συγκεκριμένα σε ένα χώρο γνωριμίας και δικτύωσης με άμεση πρόσβαση στις εμπορικές αναπτύξεις. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους εργαζομένους η δυνατότητα να συνδυάζουν καθημερινές δραστηριότητες και ώρες εργασίας μέσα σε ένα ολοκληρωμένο, ισορροπημένο και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον. Πρόκειται για μια από τις τάσεις που έχουν ευρεία αποδοχή αυτή την περίοδο σε χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα προβλέπεται η ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου, το οποίο θα συνδυάζει την πολυτέλεια με τη βιωσιμότητα, με εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν εστιατόρια, μπαρ, πισίνα, κέντρο ευεξίας καθώς και ένα περιστοιχισμένο από βλάστηση συνεδριακό κέντρο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει υπογραφεί το σχέδιο προεδρικού διατάγματος από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε στη συνέχεια αυτό να υποβληθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ακολούθως το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις του ΣτΕ, ώστε να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν επιπλέον δύο έως τρία χρόνια για την ολοκλήρωση της επένδυσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 9 =