αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑCΕΟ Microsoft: «Το Διαδίκτυο έχει μετατραπεί πια σε… ιστό της Google»

CΕΟ Microsoft: «Το Διαδίκτυο έχει μετατραπεί πια σε… ιστό της Google»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε ότι η Microsoft δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Google και ότι το μερίδιο αγοράς της μηχανής αναζήτησης είναι τόσο μεγάλο που το Διαδίκτυο έχει γίνει ουσιαστικά ο “ιστός της Google” τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια περισσότερων από τρεισήμισι ωρών κατάθεσης στη δίκη κατά της Google για φερόμενη εκ μέρους της παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσία, σύμφωνα με πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Ο Nadella φέρεται να κατέθεσε ότι η Microsoft και η Bing, η μηχανή αναζήτησής της, δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν την Google λόγω συμφωνιών που έκανε η τελευταία με συνεργάτες όπως η Apple και η Samsung για να καταστήσει την Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές και τα προγράμματα περιήγησής τους.

Ο επικεφαλής της Microsoft περιέγραψε τη συμφωνία της Google με την Apple, ειδικότερα, ως “ολιγοπωλιακή” και είπε ότι οι συμφωνίες στο σύνολό τους αποτελούν έναν “φαύλο κύκλο” για τη Microsoft, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Είπε επίσης ότι κάποια στιγμή η Microsoft ήταν διατεθειμένη να πληρώσει “ποσό μεγαλύτερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο” για να πείσει διάφορες εταιρείες να κάνουν τη μηχανή αναζήτησης Bing προεπιλογή έναντι της Google, ωστόσο οι εταιρείες δεν ενδίδουν (η εταιρεία μετοχών Sanford Bernstein υπολόγισε ότι η Google πληρώνει στην Apple 18 έως 19 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για να καταστήσει το Google προεπιλογμένη μηχανή αναζήτησης για τα iPhone και άλλα προϊόντα της Apple, σύμφωνα με την Washington Post).

Οι δικηγόροι της Google υποστήριξαν με ένταση ότι η έλλειψη δυνατότητας αξιόπιστου ανταγωνισμού της Microsoft οφείλεται στο ότι παρέχει ένα κατώτερο προϊόν και όχι λόγω των συμφωνιών που συνάπτει η εταιρεία την οποία εκπροσωπούν.

“Ολόκληρη η ιδέα ότι οι χρήστες έχουν επιλογή και πηγαίνουν από τον έναν ιστότοπο στον άλλον… είναι εντελώς ψεύτικη”, κατέθεσε ο Nadella τη Δευτέρα. “Οι προεπιλογές είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία για την αλλαγή της συμπεριφοράς αναζήτησης.”

Η λέξη “Google” είναι η λέξη που αναζητήθηκε περισσότερο στο Bing, τόνισε ο John Schmidtlein, επικεφαλής της νομικής εκπροσώπησης της Google, καθώς εξέταζε τον Nadella.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + ten =