αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBusiness Insider: 7 μαθήματα ζωής που γνωρίζουν όσοι φτάνουν στην επιτυχία πριν τα 35 τους

Business Insider: 7 μαθήματα ζωής που γνωρίζουν όσοι φτάνουν στην επιτυχία πριν τα 35 τους

Είναι μαθήματα ζωής τα οποία δεν μπορείς να μάθεις στο σχολείο. Αλλά είναι πολύ χρήσιμα για την συνέχεια της ζωής σου. Το Business Insider παραθέτει 7 μαθήματα ζωής, τα οποία γνωρίζουν οι άνθρωποι που έφτασαν στην επιτυχία πριν κλείσουν τα 35 τους. Κάποια από αυτά είναι σκληρά μαθήματα, ωστόσο αν τα κατανοήσεις τώρα, θα δεις τα οφέλη στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σου.

Αν λοιπόν νιώθεις ότι έχεις «κολλήσει» στην επαγγελματική ή την προσωπική σου ζωή, δες την παρακάτω λίστα. Η λύση ίσως να βρίσκεται κάπου εκεί.

1# Είναι ΟΚ να ζητάς συμβουλές. Πολλές φορές θεωρούμε ότι θα φανούμε χαζοί αν ζητήσουμε βοήθεια. Αυτό είναι ένα λάθος συμπέρασμα. Βρες το άτομο που θαυμάζεις στο γραφείο ή στο σπίτι, και ζήτα του να σου δώσει κάποια συμβουλή όταν την έχεις ανάγκη.

2# Επέλεξε που δίνεις τον χρόνο και την ενέργεια σου. Ίσως έχεις ακούσει την φράση που λέει ότι «πρέπει να επιλέγεις τις μάχες σου». Αυτό ισχύει και στην καθημερινότητα μας. Δεν μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές, όλα τα task, δεν μπορείς να κάνεις όλες τις επιλογές ταυτόχρονα. Επέλεξε που δίνεις τον χρόνο και την ενέργεια σου. Βάλε προτεραιότητες.

3# Μη σταματά ποτέ να μαθαίνεις. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μάθηση σταματά όταν τελειώσουν το σχολείο. Αυτό είναι λάθος. Θα πρέπει να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να αναπτύσσεστε στη ζωή. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις πτυχές της ζωής- στην εργασία, στο σπίτι, σε μια σχέση και σε πολλά άλλα.

4# Βγες έξω από την ζώνη άνεσης σου. Μπορεί να νιώθεις ευχάριστα όταν κάνεις τα ίδια πράγματα κάθε ημέρα, ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με το να κάνεις κάτι νέο και ‘τρομακτικό’ για πρώτη φορά. Άσε τον εαυτό σου να νιώσει άβολα. Αυτό φέρνει την ανάπτυξη και την αλλαγή που κάνει τη ζωή συναρπαστική.

5# Όταν η κατάσταση δεν σε ικανοποιεί, άλλαξε την κατάσταση. ΟΚ, όλοι έχουμε μια κακή ημέρα στο γραφείο ή στο σπίτι. Αλλά αν τα αρνητικά έχουν φτάσει να υπερκαλύπτουν μόνιμα τα θετικά, τότε κάτι πρέπει να αλλάξεις στην ζωή ή την καριέρα σου. Κάνε το pivot. Μην μένεις σε καταστάσεις που σε χαλάνε.

6# Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Είναι ανθρώπινο να θες να τους ευχαριστήσεις όλους. Αλλά συνήθως αυτό δεν είναι δυνατό. Κάνε το καλύτερο δυνατό που μπορείς. Και μην ξεχνάς ότι και εδώ πρέπει να κάνεις επιλογές.

7# Αφιέρωσε λίγο χρόνο την εβδομάδα για να μείνεις μόνος. Κάνεις συνεχώς πράγματα για τους άλλους: το/την σύντροφό σου, τα παιδιά σου, τα αδέλφια σου, το αφεντικό σου κλπ. Αξίζεις κάποιον χρόνο αποκλειστικά για εσένα. Αφιέρωσε μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να κάνεις ό, τι θέλεις να κάνεις. Και θα αφορά εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + twelve =