αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBusiness Insider: 6 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνεις εκατομμυριούχος πριν τα 30 σου

Business Insider: 6 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνεις εκατομμυριούχος πριν τα 30 σου

Όλοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πετύχεις κάτι τέτοιο. ‘Η έστω για να προσπαθήσεις να πετύχεις κάτι τέτοιο. «Σε μια ελεύθερη αγορά και μια ανοιχτή οικονομία, ο καθένας μπορεί να κερδίσει ακριβώς όσα χρήματα επιθυμεί» τονίζει, με έμφαση, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Steve Siebold, ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να αποκαλύψει πως έχει μελετήσει τις ζωές περισσότερων από 1.200 πλουσίων.

Η άποψη του δεν είναι πολύ ασυνήθιστη. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου ο οπωσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει ένα digital project από το δωμάτιο του σπιτιού του. Και ίσως καταφέρει να έχει πελάτες σε όλο τον κόσμο και να γίνει πλούσιος.

Το Business Insider συγκέντρωσε σε ένα άρθρο του, 6 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνεις εκατομμυριούχος πριν τα 30. Φυσικά, κανείς δεν σου εγγυάται την επιτυχία. Αλλά μπορείς να προσπαθήσεις.

1) Εστίασε στα κέρδη σου

Το πρώτο βήμα είναι η απόφασή σου να αυξήσεις τα εισοδήματά σου. Όταν αρχίσει αυτό να συμβαίνει, τότε θα πρέπει συχνά να το επαναλαμβάνεις. Ξεκίνα να ακολουθείς το χρήμα και αργά ή γρήγορα αυτό θα σε αναγκάσει να ελέγχεις τα έσοδά σου, αλλά και να αναγνωρίζεις τις πιθανές ευκαιρίες.

2) Πολλές πηγές εισοδήματος

Ένας πολύ ωραίος τρόπος να ενισχύσεις τα εισοδήματά σου, είναι να αυξήσεις τις πηγές των εισοδημάτων αυτών. Είναι προτιμότερο να έχεις πολλές πηγές εισοδήματος, παρά μία. Η μια δεν είναι ποτέ αρκετή. Πρέπει να αποκτήσεις τουλάχιστον 3-5 πηγές εισοδήματος, ή γιατί όχι και περισσότερες; Αυτές θα μπορέσουν να προκύψουν από την ενασχόλησή σου με το real estate, τις επενδύσεις σε μετοχές ή ακόμη και τη μερική ιδιοκτησία σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση.

3) Κάνε αποταμίευση για επενδύσεις, όχι αποταμίευση για την αποταμίευση

Δεν είναι λίγοι οι εκατομμυριούχοι που ασπάζονται την εξής παραδοχή: «Ο μοναδικός λόγος που κάνουμε αποταμίευση και εξοικονόμηση χρημάτων είναι για να τα επενδύσουμε στη συνέχεια». Όπως τονίζουν, «αποταμίευσε τα χρήματά σου σε ασφαλείς λογαριασμούς και μην τα χρησιμοποιήσεις ποτέ, ακόμη κι αν υπάρχει ανάγκη. Όταν όμως έρθει η κατάλληλη ώρα, τότε επένδυσέ τα». Για τους καλά γνωρίζοντες το «χωράφι» των αγορών, οι επενδύσεις δεν είναι τόσο περίπλοκες ή επικίνδυνες όσο ακούγονται.

4) Άλλαξε τη νοοτροπία σου αναφορικά με το χρήμα

«Για να γίνεις πλούσιος θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι για το χρήμα», δηλώνει ο Steve Siebold. «Στο τέλος της ημέρας, το μυστικό είναι το ίδιο: Σκέψου, σκέψου, σκέψου… Οι πλούσιοι γνωρίζουν καλά πως η δημιουργία περιουσίας είναι μια καθαρά εσωτερική διεργασία», τονίζει ο ίδιος.

5) Επένδυσε στον εαυτό σου

«Η πιο ασφαλής επένδυση που έκανα ποτέ ήταν όταν αποφάσισα να επενδύσω στο μέλλον μου», παραδέχεται ο Tucker Hughes, που έγινε εκατομμυριούχος στην… τρυφερή ηλικία των 22 ετών. «Διάβαζα τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα, άκουγα τα πάντα και αναζητούσα εναγωνίως μέντορες. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία, αλλά ένας άνθρωπος με σοβαρή σκέψη, ικανός να συζητήσει κάθε σημαντικό θέμα, είτε αφορά την πολιτική και την οικονομία, είτε ακόμη και τον αθλητισμό. Δεν υπάρχει σημαντικότερο εφόδιο από τη γνώση. Οπότε… κατανάλωσε γνώση, όπως ακριβώς κάνεις και με τον αέρα που αναπνέεις», τονίζει ο ίδιος.

6) Ξεκίνα τις συναναστροφές με ανθρώπους που θαυμάζεις

Ο Andrew Carnegie, μπορεί να ξεκίνησε από το μηδέν, αλλά έφτασε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ. Πως το πέτυχε αυτό; Άρχισε να συναναστρέφεται με ταλαντούχους ανθρώπους, έξυπνα και δημιουργικά μυαλά, ικανά να συμμεριστούν τα οράματά του. Όπως ο ίδιος συστήνει «πρέπει να κάνουμε ανοίγματα σε ανθρώπους πιο επιτυχημένους από εμάς, με προοπτική να επεκτείνουν αρχικά τη σκέψη μας και στη συνέχεια – γιατί όχι; – την περιουσία μας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =