αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBusiness Insider: 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20s, για να είσαι εκατομμυριούχος στα 30 σου

Business Insider: 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20s, για να είσαι εκατομμυριούχος στα 30 σου

«Σε μια ελεύθερη αγορά, ο καθένας μπορεί να βγάλει όσα χρήματα θέλει» σημειώνει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Steve Siebold. Ο οποίος έχει επίσης μελετήσει πάνω από 1.200 πλούσιους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να πει κάποιος, αν η παραπάνω φράση ισχύει στον απόλυτο βαθμό.

Ωστόσο, έχουμε δει πολλά παραδείγματα νέων ανθρώπων, οι οποίοι με τις κατάλληλες κινήσεις είχαν την «εκτόξευση» που όλοι θα ονειρεύονταν. Έκαναν τη σωστή δουλειά στα 20s τους, και έφτασαν να είναι εκατομμυριούχοι, στην ηλικία των 30. Η πιο mainstream περίπτωση είναι ίσως αυτή του Mark Zuckerberg, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν ακόμα φοιτητής, και πολύ σύντομα έφτασε στην μεγάλη επιτυχία. Πλέον είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

Μην ξεχνάμε και το παράδειγμα των ημερών: Τον συνιδρυτή του Snapchat, Evan Spiegel (φωτο). Η εταιρία του, μπήκε αυτές τις ημέρες επίσημα στο χρηματιστήριο, με την αξία της να εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο. Ο ίδιος δεν είναι καν 30 σήμερα. Είναι μόλις 26 χρονών (γεννημένος τις 4 Ιουνίου του 1990). Με τη συνολική περιουσία του να εκτιμάται στα 4 δισ. δολάρια. Και είναι σίγουρο, ότι φτάνοντας στα 30s, θα είναι ακόμα πιο πλούσιος.

Το Business Insider σημειώνει σε άρθρο του 5 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20s αν θες να είσαι εκατομμυριούχος στα 30. Φυσικά, η παρακάτω λίστα, δεν εξασφαλίζει την επιτυχία. Μπορεί όμως να αυξήσει τις πιθανότητες σου, έτσι ώστε να φτάσεις στην κορυφή. Ένα είναι σίγουρο: «Ποτέ δεν είναι νωρίς να ξεκινήσεις», όπως τονίζει ο Business Insider.

1- Έμφαση στα έσοδα: «Το πρώτο βήμα είναι να επικεντρωθείτε στην αύξηση του εισοδήματος σας βήμα- βήμα, και να το επαναλαμβάνετε αυτό» λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Grant Cardone. Ο ίδιος είχε χρέη στα 21 του, και στα 30 του είχε ήδη καταφέρει να είναι πλούσιος. «Το εισόδημα μου ήταν 3.000 δολάρια το μήνα, και 9 χρόνια μετά έφτασε τα 30.000 δολάρια. Ξεκινήστε ακολουθώντας το χρήμα. Αυτό θα σας αναγκάσει να ελέγχετε τα έσοδα και να βλέπετε τις ευκαιρίες. Δείτε ποιες είναι οι υψηλά αμειβόμενες δουλειές που μπορείτε να κάνετε ή το πως μπορείτε να έχετε παθητικό εισόδημα. Στη συνέχεια, με τα χρήματα που θα έχετε συλλέξει θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια δική σας επιχείρηση.

2- Βάλε στόχους και φτιάξε το κατάλληλο πλάνο: Αν θες να βγάλεις πολλά χρήματα, θα πρέπει αν θέσεις ξεκάθαρους στόχους. Και να καταστρώσεις ένα σχέδιο για το πως θα τους πετύχεις. Το βέβαιο είναι ότι τα χρήματα δεν έρχονται μόνα τους. Πρέπει να εργαστείς σκληρά.

3- Πολλαπλές ροές εισοδήματος: Ένας τρόπος για να αποκομίσετε περισσότερα χρήματα, είναι να «τραβάτε» λεφτά από πολλές πηγές. Πενταετής έρευνα του αρθρογράφου Thomas C. Corley, έδειξε ότι πολλοί από τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους έχουν πολλές πηγές εισοδήματος. Συγκεκριμένα, το 65% αυτών έχει 3 πηγές, το 45% 4 πηγές και το 29% έχει 5 ή παραπάνω πηγές. Ποιες μπορεί να είναι οι παράλληλες πηγές εισοδήματος; Μπορεί να είναι η ενοικίαση ενός ακινήτου μας, επενδύσεις σε μετοχές ή συνιδιοκτησία σε κάποια μικρή ή μεγάλη επιχείρηση.

4- Αποταμίευση για επενδύσεις. Όχι αποταμίευση για την αποταμίευση: Πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες είναι ξεκάθαροι, όταν μιλούν για τα χρήματα που βγάζουν και το πως τα αξιοποιούν. Αυτά πρέπει να επενδύονται πάλι, έτσι ώστε μέσω επενδύσεων να αποκτήσεις περισσότερα. Δεν έχει νόημα για έναν businessman να αποταμιεύει… απλά για να αποταμιεύει. ‘Η να ξοδεύει τα χρήματα του για χλιδάτη διασκέδαση και τίποτα περισσότερο.

5- Ξεκίνα να βγαίνεις με ανθρώπους που θαυμάζεις: Ο Andrew Carnegie, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στις ΗΠΑ, εστιάζει στο λεγόμενο Master Mind. Είναι σημαντικό να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που θαυμάζεις και που έχουν πετύχει μεγάλα πράγματα στη ζωή τους. Μπορείτε να μοιραστείτε το κοινό όραμα σας. Επιπλέον, «γινόμαστε σαν αυτούς με τους οποίους συναναστρεφόμαστε» λέει ο Carnegie. Η συζητήσεις με πετυχημένους ανθρώπους, μπορούν να επεκτείνουν τη σκέψη σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 2 =