αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBusiness Insider: Τα 5 επαγγέλματα που θα «εξαφανιστούν» ως το 2026 λόγω της τεχνολογίας

Business Insider: Τα 5 επαγγέλματα που θα «εξαφανιστούν» ως το 2026 λόγω της τεχνολογίας

Οι νέες τεχνολογίες ήδη έχουν αλλάξει την αγορά εργασίας. Και αυτό αναμένεται να γίνει ακόμα πιο έντονο στα χρόνια που έρχονται. Με αρκετά επαγγέλματα να χάνονται, και άλλα να δημιουργούνται.

Το Business Insider παραθέτει μια ενδιαφέρουσα λίστα με το βλέμμα στο μέλλον. Σε αυτή θα δεις 5 επαγγέλματα που αναμένεται να «εξαφανιστούν» ως το 2026, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας. Τα επαγγέλματα αυτά θα έχουν αρνητική επίπτωση από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και αυτό αποτυπώνεται σε έκθεση του Γραφείου Στατιστικών Απασχόλησης των ΗΠΑ (Bureau of Labor Statistics).

-Ταμίας σε κατάστημα/σούπερ μάρκετ

Πρόκειται για μία θέση που αναμένεται να «χαθεί», καθώς οι online αγορές και τα self-checkout ταμεία μειώνουν τις ανάγκες για προσωπικό. Όπως αναφέρει η έκθεση, το συγκεκριμένο επάγγελμα υπολογίζεται πως θα χάσει 30.600 θέσεις εργασίας μέχρι το 2026 στις ΗΠΑ.

-Ταμίας σε τράπεζα

Μεγάλη εξυπηρέτηση για το κοινό προσφέρει πλέον η υπηρεσία του e-banking. Μία μέθοδος που έχει υιοθετηθεί από τις περισσότερες τράπεζες παγκοσμίως και με την οποία οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν online, χωρίς δηλαδή την παρουσία τους σε κάποιο υποκατάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι το 2026 να χαθούν στις ΗΠΑ 41.800 θέσεις εργασίας.

-Προσωπικό ταχυδρομείου

«Τα μηχανήματα πλέον μπορούν να επεξεργάζονται και να τακτοποιούν την αλληλογραφία» υποστηρίζει το Business Insider, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε ταχυδρομικές εταιρείες και υπηρεσίες. Το μοντέλο δείχνει ότι οι ανάγκες για προσωπικό σε ταχυδρομεία θα μειωθούν κατά 65.300 θέσεις εργασίας μέχρι το 2026.

-Συναρμολογητές (σε βιομηχανία/βιοτεχνία)

Μεγάλο πλήγμα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας θα δεχθεί το επάγγελμα των συναρμολογητών που απασχολούνται στη βιομηχανία. Στην έκθεση σημειώνεται ότι αυτό το επάγγελμα απειλείται από τη διάδοση των 3D εκτυπωτών και τη ρομποτική. Σύμφωνα με την έκθεση εκτιμάται ότι μέχρι το 2026 θα χαθούν 145.000 θέσεις εργασίας.

-Βοηθητικό προσωπικό γραφείου (κλητήρες/γραμματείς)

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η τεχνολογία έχει κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του προσωπικού γραφείου ώστε πλέον να καλύπτει μόνο του τα καθήκοντα υποστήριξης. Η μόνη εξαίρεση είναι το βοηθητικό προσωπικά γιατρών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα στερήσει 321.200 θέσεις εργασίας μέχρι το 2026.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =