αρχικηVIRALBusiness Insider: Πως θα θυμάσαι οτιδήποτε μαθαίνεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Business Insider: Πως θα θυμάσαι οτιδήποτε μαθαίνεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζούμε στην εποχή των πληροφοριών. Κατά την διάρκεια μιας ημέρας, πάρα πολλές πληροφορίες περνούν μπροστά από τα μάτια μας. Πολλές νέες γνώσεις. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: Στο τέλος της ημέρας, ελάχιστα από τα νέα πράγματα που έχουμε μάθει, τα έχουμε συγκρατήσει στην μνήμη μας.

Ναι, πολλές από τις νέες γνώσεις που παίρνουμε, ξεχνιούνται πολύ σύντομα. Έτσι ουσιαστικά δεν μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε. Στο παρακάτω βίντεο του Business Insider, θα δεις το πως να θυμάσαι οτιδήποτε μαθαίνεις.

Ένας απλός τρόπος, είναι να χρησιμοποιήσεις τα κλασικά χαρτάκια σημειώσεων. Γράψε εκεί οτιδήποτε νέο μαθαίνεις. Θα σε βοηθήσει να το θυμηθείς ξανά και ξανά. Στη συνέχεια, θα «αποτυπωθεί» στη μνήμη σου.

Υπάρχει και ένα δεύτερο tip: Συνέδεσε τα νέα πράγματα που μαθαίνεις, με παλιά. Στόχος να «εισάγεις» νέες γνώσεις, μέσα σε πράγματα που ήδη ξέρεις. Με αυτό τον τρόπο θα θυμάσαι ότι νέο μαθαίνεις. Το Business Insider φέρνει το απλό παράδειγμα με τα ονόματα… που ξεχνάμε. Αν για παράδειγμα γνωρίσεις έναν «Νίκο» από το Θησείο, «συνέδεσε» το στο μυαλό σου με άλλους δύο Νίκος από το Θησείο, τους οποίους ήδη ξέρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =