αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBusiness Insider: Οι 13 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στα 30s, για να φτάσεις στην επιτυχία

Business Insider: Οι 13 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στα 30s, για να φτάσεις στην επιτυχία

Το έχουμε ξανά πει: Τα 30s είναι, συνήθως, μια κομβική περίοδος στην ζωή κάποιου ανθρώπου. Είναι εκεί που σταματά η ανεμελιά των 20s, και σιγά σιγά προσπαθείς να θέσεις τις βάσεις για την υπόλοιπη ζωή σου. Το Business Insider έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Σε αυτό παρουσιάζει τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στα 30s σου, έτσι ώστε να φτάσεις στην επιτυχία. Και όπως θα διαπιστώσεις, αρκετές από αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις κάνουμε όλοι.

1# Σταμάτα να καπνίζεις. Ναι, είναι καλό για την υγεία. Αν δεν έχεις καλή υγεία, σίγουρα δεν θα καταφέρεις να φτάσεις στους στόχους σου.

2# Ξεκίνα να ξυπνάς και να κοιμάσαι ίδια ώρα. Οκ, όλοι θέλουν να κοιμηθούν παραπάνω τα ΣΚ. Όμως με αυτό τον τρόπο το σώμα σου μπαίνει σε άλλο ρολόι. Και μετά είναι πιθανό να κουράζεσαι… στα μισά της ημέρας, όταν ξυπνάς νωρίς.

3# Άσκηση σε συχνή βάση. Αν είσαι από τους τύπους που δεν γυμνάζονται, μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις στα 30s σου. Είναι τότε που οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν κάποια κιλά, αφού δεν κάνουν πλέον τις δραστηριότητες που έκαναν στην εφηβεία τους ή λίγο αργότερα.

4# Ξεκίνα να εξοικονομείς χρήματα. Τέλος οι σπατάλες. ‘Η έστω πρέπει να τις περιορίσεις. Αν σου μένουν χρήματα, είναι καλύτερο να τα βάζεις στην άκρη. Και να τα αξιοποιήσεις στην συνέχεια.

5# Ξεκίνα να κυνηγάς ένα όνειρο ζωής. Αρκετό χρόνο έχεις χάσει. Μην αναβάλεις κι άλλο τα σχέδια σου. Είναι η στιγμή να ξεκινήσεις να δουλεύεις για έναν μεγάλο στόχο.

6# Να είσαι χαρούμενος με αυτά που έχεις. Δεν έχει νόημα να τρέχεις συνεχώς για κάτι που θα έρθει αύριο, τον άλλο μήνα, τον άλλο χρόνο. Μην ξεχνάς να κάνεις μια «παύση» και να ευχαριστιέσαι το σήμερα.

7# Σταμάτα να προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Είναι γνωστή η φράση που λέει πως όταν πας να τους ευχαριστήσεις όλους, συνήθως δεν ευχαριστείς κανέναν.

8# Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Ειδικά… στα social media. Αυτό που βλέπεις μπορεί να μην είναι αληθινό. Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου, όχι καλύτερος από κάποιον άλλο.

9# Συγχώρεσε τον εαυτό σου για λάθη που έκανες. Πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και πήγαινε παρακάτω.

10# Εστίασε στις δικές σου αξίες. Και στο ποιος θες να είσαι. Μην προσπαθείς να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι.

11# Διάβασε βιβλία τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα. Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι, έχουν το διάβασμα στο πρόγραμμα τους. Ένας καλός τρόπος για να πάρεις νέες γνώσεις και να «καθαρίσεις» το μυαλό σου.

12# Μίνιμαλ και τακτοποιημένο σπίτι. Κράτα μόνο αυτά που χρειάζεσαι. Και φρόντισε να είναι στη θέση τους. Η ακαταστασία είναι μια πηγή άγχους.

13# Σταμάτα να ζηλεύεις τους άλλους. Το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Δες τι κάνουν σωστά οι άλλοι. Και προσπάθησε να προσαρμόσεις αυτά τα στοιχεία στα δικά σου δεδομένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 5 =