αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBusiness Insider: Γιατί το Twitter κινδυνεύει να γίνει η νέα Yahoo

Business Insider: Γιατί το Twitter κινδυνεύει να γίνει η νέα Yahoo

Ως δύο ιστορίες με παρόμοια διαδρομή, παρουσιάζει το Business Insider τις περιπτώσεις των Yahoo και Twitter. Με αφορμή τις φήμες περί εξαγοράς του Twitter, το αμερικανικό site, γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται τις κινήσεις που έκαναν τα στελέχη της Yahoo όταν είχαν την ευκαιρία να πουλήσουν την εταιρία τους.

«Στην πραγματικότητα, οι ομοιότητες μεταξύ της Yahoo και του Twitter είναι εντυπωσιακά πολλές» σημειώνει το Business Insider.

Και στις δύο περιπτώσεις, το σκηνικό παρόμοιο: βλέπουμε CEOs και στελέχη με ίσως περιορισμένες δυνατότητες, μια πλατφόρμα που κάποτε θεωρούνταν το μέλλον του ίντερνετ αλλά στη συνέχεια πέρασε μια κρίση ταυτότητας. Και αμφισβήτηση σε ότι αφορά τις στρατηγικές ανάπτυξης.

Το αμερικανικό site, εκτιμά ότι αν ο Jack Dorsey και τα υπόλοιπα στελέχη του Twitter δεν προχωρήσουν τώρα σε μια πώληση, κινδυνεύουν να γίνουν… Yahoo. Δηλαδή, η εταιρία να παραμείνει στα χέρια τους, αλλά χωρίς να υπάρξει πρόοδος μέσα στα επόμενα χρόνια. Και τελικά, να καταλήξουν να κάνουν την πώληση στο μέλλον, αλλά με πολύ μικρότερο χρηματικό αντίτιμο, σε σχέση με σήμερα.

Η Yahoo κάποτε είχε εκτιμώμενη αξία που έφτανε στα 125 δισ. δολάρια. Πριν 8 χρόνια, η Google είχε προσφερθεί να την εξαγοράσει προς το τεράστιο ποσό των 42 δισ. δολαρίων. Τότε η ηγεσία της Yahoo είχε απορρίψει την πρόταση. Η πορεία της εταιρίας δεν ήταν όμως η αναμενόμενη και τελικά η Yahoo πωλήθηκε φέτος στην Verizon προς 4,8 δισ. δολάρια.

Αυτή τη στιγμή, αναλυτές εκτιμούν ότι το Twitter θα μπορούσε να πωληθεί προς περίπου 30 δισ. ευρώ. Με το μεγάλο ερώτημα φυσικά να παραμένει: πρέπει να πουληθεί τώρα ο τεχνολογικός κολοσσός ή μήπως όχι;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία του Jack Dorsey: Από τις πανκ συναυλίες, στην ξέφρενη επιτυχία του Twitter

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − eleven =