αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBuffett: Δεν θα έδινα ούτε 25 δολάρια για όλα τα Bitcoin στον κόσμο

Buffett: Δεν θα έδινα ούτε 25 δολάρια για όλα τα Bitcoin στον κόσμο

Ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett δεν βλέπει με καλό μάτι το Bitcoin. Οπως μεταδίδει το CNBC, στην Ετήσια Συνέλευση Μετόχων της Berkshire Hathaway το Σάββατο είπε ότι δεν είναι παραγωγικό περιουσιακό στοιχείο και δεν παράγει τίποτα απτό. Παρά τη μετατόπιση της κοινής αντίληψης για το κρυπτονόμισμα, ο ίδιος δεν θα το αγόραζε.

«Δεν ξέρω αν θα ανέβει ή θα υποχωρήσει τον επόμενο χρόνο, σε πέντε ή 10 χρόνια. Αλλά το μόνο πράγμα για το οποίο είμαι αρκετά σίγουρος είναι ότι δεν παράγει τίποτα», είπε ο Buffett.

«Έχει μια μαγεία, και οι άνθρωποι έχουν συνδέσει τη μαγεία με πολλά πράγματα».

Ακόμη και οι λάτρεις του Βitcoin τείνουν να θεωρούν το κρυπτονόμισμα ως ένα παθητικό περιουσιακό στοιχείο που αγοράζουν και διατηρούν οι επενδυτές και ελπίζουν να δουν αύξηση της τιμής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος ο Buffett σχολίασε ότι όσοι έχουν επενδύσει σε Bitcoin, θα το έχουν στην κατοχή τους για πολύ καιρό.

Ο Buffett εξήγησε γιατί δεν βλέπει αξία στο Βitcoin, συγκρίνοντάς το με πράγματα που παράγουν άλλους τύπους αξίας.

«Αν μου λέγατε… για τόκο 1% σε όλες τις γεωργικές εκτάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, πληρώστε την ομάδα μας 25 δισεκατομμύρια δολάρια, θα σας έγραφα μια επιταγή σήμερα το απόγευμα», είπε ο Buffett. «Για 25 δισεκατομμύρια δολάρια θα κατείχα πλέον το 1% της γεωργικής γης. [Εάν] μου προσφέρατε το 1% όλων των πολυκατοικιών στη χώρα και θέλατε άλλα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, θα σας έγραφα μια επιταγή, είναι πολύ απλό. Τώρα αν μου έλεγες ότι κατέχεις όλα τα Bitcoin στον κόσμο και μου τα πρόσφερες για 25 δολάρια, δεν θα το έπαιρνα, γιατί τι θα τα έκανα; Θα έπρεπε να σου τα πουλήσω πίσω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν κάνει τίποτα. Τα διαμερίσματα θα παράγουν ενοίκιο και οι φάρμες θα παράγουν τρόφιμα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + eight =