αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBrainbox: Η εταιρία που έφτασε από την Ελλάδα μέχρι την Ολλανδία και ενοικιάζει ποδήλατα με high-tech τρόπο

Brainbox: Η εταιρία που έφτασε από την Ελλάδα μέχρι την Ολλανδία και ενοικιάζει ποδήλατα με high-tech τρόπο

Αυτόματους πωλητές… ενοικίασης ποδηλάτων παράγει και εξάγει ελληνική εταιρεία, η οποία προτείνει τη χρήση του δίκυκλου οικολογικού μεταφορικού μέσου για μετακινήσεις σε πόλεις τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Η εταιρεία ΒRΑΙΝΒΟΧ, ιδρύθηκε το 2008 και έκτοτε κατασκευάζει καινοτόμα συστήματα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων, που εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με 2.000 ποδήλατα και 100 σταθμούς έως σήμερα, η εταιρία έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 30 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο, υπό την εμπορική ονομασία EasyBike, όπως διαβάζουμε στη Μακεδονία.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, η Brainbox επεκτείνει τις δραστηριότητές της, προχωρώντας στη σύσταση νέας εταιρίας υπό την επωνυμία MOBYSHARE B.V. με έδρα την Ολλανδία και στόχο την προώθηση των ποδηλάτων και της βιώσιμης κινητικότητας στη Κεντρική Ευρώπη.

Η BRAINBOX, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF), και η μοναδική εταιρία από την Νοτιοανατολική Ευρώπη που συμμετέχει στο PEBSS, ένα παγκόσμιο σύνδεσμο κατασκευαστών για λύσεις διαμοιραζόμενης μετακίνησης (sharing mobility).

Η εταιρία συμμετείχε με επιτυχία και δικό της περίπτερο στο διεθνές συνέδριο Velocity 2017 που διοργανώνει η ECF στην Ολλανδία, με περισσότερους από 1500 συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο της Velocity, η Brainbox ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές στη θεματική ενότητα για τις «Έξυπνες πόλεις», όπου μαζί με ομιλητές από αντίστοιχες εταιρίες του Μόντρεαλ και του Λονδίνου, ανέπτυξε τη φιλοσοφία της για το μέλλον του bike sharing, ενώ παρουσίασε το νέο «έξυπνο ποδήλατο» που θα κυκλοφορήσει η εταιρία εντός του έτους.

Επίσης, σε ημερίδα που έγινε αποκλειστικά για δημάρχους όλης της Ευρώπης, συμμετείχε μαζί με τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές του κόσμου, σε ένα speed dating με τους μεγαλύτερους Δήμους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + sixteen =