αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBoomberg: Αυτή η γυναίκα CEO είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελληνική ναυτιλία (ΦΩΤΟ)

Boomberg: Αυτή η γυναίκα CEO είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελληνική ναυτιλία (ΦΩΤΟ)

Στη χώρα όπου η ναυτιλία είναι ο «βασιλιάς», ο πλουσιότερος εφοπλιστής είναι γυναίκα, γράφει το Bloomberg, καθώς υπολογίζει την προσωπική περιουσία της Μαρίας Αγγελικούση στα 5,3 δισ. δολάρια.

Η 40χρονη Αγγελικούση, επικεφαλής της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, κληρονόμησε την οικογενειακή επιχείρηση μετά τον θάνατο του πατέρα της, Γιάννη, το 2021, σε ηλικία 72 ετών.

Πρόκειται για την τρίτη γενιά στα ηνία της εταιρείας και μία από τις νεότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

https://www.moneyreview.gr/wp-content/uploads/2021/04/%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1.jpg?1675249505270

Το Bloomberg περιγράφει την Μαρία Αγγελικούση σαν μέλος ενός μικρού, αλλά διευρυνόμενου κλαμπ ισχυρών γυναικών στην ελληνική ναυτιλία, σε έναν κλάδο που είναι βαθιά ριζωμένος στην ελληνική κουλτούρα, αλλά και άρρηκτα συνδεδεμένος έως τώρα με την εικόνα των ισχυρών ανδρών του. Εκκεντρικοί, θρασείς μεγιστάνες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο Σταύρος Νιάρχος ήταν το πρότυπο του δισεκατομμυριούχου της Ελλάδας. Οι γυναίκες, αντίθετα, αποτελούν μόλις το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού στις ναυτιλιακές εταιρείες και το 2% των πληρωμάτων στα πλοία.

«Η ναυτιλία πάντα θεωρούνταν μια ανδρική βιομηχανία, αλλά εάν κοιτάξει κανείς τριγύρω σήμερα, του προκαλεί έκπληξη πόσες γυναίκες βρίσκονται σε πολύ υψηλές θέσεις ή πρόκειται να γίνουν ισχυρές», λέει στο Bloomberg ο Nigel Lowry, του Lloyd’s List.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 15 =