αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBooking: Συγκρατημένες… οι κρατήσεις για Μύκονο και Σαντορίνη

Booking: Συγκρατημένες… οι κρατήσεις για Μύκονο και Σαντορίνη

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν από το συνέδριο Short Stay που αφορά τα ταξίδια και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στη χώρα μας και εν γένει στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο από στελέχη εταιρειών ψηφιακών κρατήσεων όπως Booking και Expedia, τα ταξίδια θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και το 2024.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η Αθήνα, η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα συγκεντρώνουν και φέτος το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών που κάνουν κράτηση μέσω των πλατφορμών ενώ η συγκράτηση στις κρατήσεις για Μύκονο και Σαντορίνη συνεχίζεται και το 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τα ίδια στελέχη, τα καταλύματα Airbnb στα δύο αυτά νησιά είδαν μείωση στις πληρότητές τους πέρυσι κατά 4,5% η Μύκονος και κατά 6% η Σαντορίνη, με τις τιμές τους όμως να ακολουθούν αντίστροφη πορεία, στο +11% η Μύκονος και στο +10% η Σαντορίνη.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε στο συνέδριο ShortStay 2024 Τάσος Ευθυμίου, area manager για Ελλάδα και Κύπρο της Booking.com, οι κλασικές ευρωπαϊκές αγορές είναι αυτές που ενδιαφέρονται και φέτος για την Ελλάδα (Βρετανοί, Γερμανοί, Ιταλοί, Αυστριακοί, Σκανδιναβοί, κ.ά.).

Στον αντίποδα, για τη Vrbo, την πλατφόρμα για βραχυχρόνιες μισθώσεις της Expedia, η οποία έχει μεγαλύτερη απήχηση στην αμερικανική αγορά, οι ΗΠΑ είναι η νούμερο 1 χώρα που κάνει κρατήσεις για Ελλάδα, και ακολουθούν η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς, όπως ανέφεραν ο Ciaran Lawlor και η Sinead Lim της Expedia.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 12 =