αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBloomberg Ranking: «Βουτιά» 20 θέσεων για την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του Covid

Bloomberg Ranking: «Βουτιά» 20 θέσεων για την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του Covid

Όλο και χειρότερη γίνεται η βαθμολογία της Ελλάδας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του Covid-19, σύμφωνα με το Covid Resilience Ranking του Bloomberg. Πλέον, η Ελλάδα βρίσκεται στην 40η θέση, ανάμεσα στις 53 χώρες που αξιολογεί το Bloomberg. Καταγράφοντας απώλεια 20 θέσεων.

Τα κριτήρια για την κατάρτιση του Covid Resilience Ranking είναι τα μηνιαία κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και ο μηνιαίος δείκτης θνησιμότητας, ο δείκτης θετικότητας, ο ρυθμός εμβολιασμού, η αυστηρότητα του lockdown, η κάλυψη του εθνικού συστήματος υγείας αλλά και οι προβλέψεις για την οικονομία, μεταξύ άλλων.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, το Bloomberg σημειώνει ότι «η απελπισμένη για να ανοίξει ξανά σε ξένους ταξιδιώτες Ελλάδα έκανε βουτιά 20 θέσεων, καθώς έφτασε σε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων». Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας είναι 6,1%, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί είναι 7%, ενώ ο δείκτης θνησιμότητας του τελευταίου μήνα ήταν στο 2,1%.

Στην κορυφή με τα καλύτερα μέρη για να ζεις στην εποχή του Covid, παραμένει η Ν. Ζηλανδία και ακολουθούν Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Ταϊβάν, ενώ το Ισραήλ πραγματοποίησε άνοδο εννέα θέσεων και συμπληρώνει πλέον την πεντάδα, χάρη στον πολύ γρήγορο ρυθμό εμβολιασμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − five =