αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBloomberg: «Ψηφιακός χρυσός» το Bitcoin. Θα ακολουθήσει εκτόξευση μετά την κρίση

Bloomberg: «Ψηφιακός χρυσός» το Bitcoin. Θα ακολουθήσει εκτόξευση μετά την κρίση

Ιδιαίτερα θετικές προβλέψεις για το Bitcoin κάνει το Bloomberg. To περιεχόμενο της νέας ανάλυσης του Bloomberg αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της μέχρι τώρα επιφυλακτικής στάσης του μέσου απέναντι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Με απλά λόγια, στην τωρινή ανάλυση το bitcoin παρουσιάζεται ως ψηφιακός χρυσός, είναι υποτιμημένο και έχει τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ένα νέο, μεγάλο ανοδικό κύκλο το επόμενο διάστημα. 

Κατά την άποψή των αναλυτών Mike McGlone, Gina Martin Adams, Michael Casper, Ben Elliott και Nathan Dean (https://data.bloomberglp.com/professional/sites/10/Bloomberg-Crypto-Outlook-April-2020.pdf), η αναταραχή στα χρηματιστήρια θα προκαλέσει την προσωρινή υποχώρηση το bitcoin, αλλά η συνέχεια θα θυμίζει την ανοδική πορεία του χρυσού μετά την οικονομική κρίση του 2008 (σ.σ. τριπλασιάστηκε η αξία του).

Για το 2020 οι αναλυτές προβλέπουν πως θα επιβεβαιωθεί η μετάβαση του bitcoin από κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο υψηλού ρίσκου, σε μια εκδοχή του χρυσού στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Φέτος θα είναι η χρονιά της δοκιμασίας και αναμένουμε να την περάσει με επιτυχία, αναφέρουν. Θα μειωθεί η μεταβλητότητα, δείγμα ωρίμανσης και κατεύθυνσης προς την μετατροπή του σε ψηφιακή εκδοχή του χρυσού. Οι αναλυτές μας θυμίζουν πως η χαμηλή μεταβλητότητα τον Οκτώβριο του 2015 σηματοδότησε την αρχή μιας έντονα ανοδικής πορείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + ten =