αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBloomberg: Τώρα μπορείς να πας στα νησιά του Αιγίου με τα ελικόπτερα της Hoper- Πόσο κοστίζει το εισιτήριο

Bloomberg: Τώρα μπορείς να πας στα νησιά του Αιγίου με τα ελικόπτερα της Hoper- Πόσο κοστίζει το εισιτήριο

Το ταξίδι σε νησιά στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μόλις έγινε λίγο πιο εύκολο, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του. Η Hoper, η πρώτη αεροπορική εταιρεία ελικοπτέρων στην Ελλάδα που προσφέρει τακτικές πτήσεις, πουλάει τώρα εισιτήρια για 11 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων πιο δυσπρόσιτων σημείων όπως η Αντίπαρος, η Φολέγανδρος, η Ίος, η Κέα, η Πάτμος, η Σίφνος και οι Σπέτσες. Όλοι οι προορισμοί αυτοί συνδέονται είτε με την Αθήνα, τη Σαντορίνη είτε με τη Μύκονο, που λειτουργούν ως κόμβοι του αερομεταφορέα.

Οι τιμές ξεκινούν από 160 ευρώ ανά εισιτήριο μιας διαδρομής, αλλά συχνά ανεβαίνουν υψηλότερα λόγω της ζήτησης. Στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας, μια τέτοια πτήση τον Αύγουστο από την Αθήνα προς το πανέμορφο και νησί της Τήνου κοστίζει σήμερα 380 ευρώ για ένα ταξίδι με ελικόπτερο διάρκειας 42 λεπτών. Ένα ταξίδι με πλοίο από την Αθήνα την ίδια ημερομηνία μπορεί να διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες και να κοστίσει 35 ευρώ.

Οι πτήσεις διαρκούν από 8 λεπτά (πχ. Τήνος – Μύκονος) μέχρι 48 λεπτά (πχ. Αθήνα – Αντίπαρος).

Καθώς ελάχιστα νησιά έχουν πρόσβαση σε διεθνή αεροδρόμια, τα πλοία είναι πρακτικά απαραίτητη προϋπόθεση για την εξερεύνηση των πιο γραφικών καλοκαιρινών σημείων της χώρα, τονίζει το Bloomberg. Οι περισσότεροι επιβάτες επιβιβάζονται μέσω του κεντρικού λιμανιού της Αθήνας, του Πειραιά, προσθέτει το πρακτορείο. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της εναλλακτικής λύσης είναι ο μικρότερος χρόνος διέλευσης -το ταχύτερο πλοίο για τη Σαντορίνη από την Αθήνα διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες, έναντι μιας ώρας με ελικόπτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από τον Πόρο με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − five =