αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBloomberg: Το Facebook ετοιμάζει το δικό του κρυπτονόμισμα ύπο άκρα μυστικότητα

Bloomberg: Το Facebook ετοιμάζει το δικό του κρυπτονόμισμα ύπο άκρα μυστικότητα

To δικό της κρυπτονόμισμα, το οποίο θα είναι κατάλληλο για συναλλαγές μέσω WhatApp, φέρεται πως αναπτύσσει η Facebook υπό άκρα μυστικότητα, σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα έκθεση του Bloomberg.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα το 2018, εν μέσω της φρενίτιδας του κοινού για το bitcoin και τα λοιπά κρυπτονομίσματα, ο τεχνολογικός κολοσσός της Σίλικον Βάλλεϊ είχε ανακοινώσει ότι δημιούργησε μια ομάδα για να ασχοληθεί με το blockchain, την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία των κρυπτονομισμάτων αυτών. Η ομάδα με επικεφαλής το πρώην αφεντικό της PayPal και του Facebook Messenger Ντέβιντ Μάρκους, έκτοτε εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς να έχει αναφερθεί τι ακριβώς ετοιμάζει, παρά τις εικασίες που έχουν κατά διαστήματα ακουστεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία προσπαθεί να αναπτύξει ένα «σταθερό νόμισμα», ένα συγκεκριμένο είδος κρυπτονομίσματος η αξία του οποίου να συνδέεται με το δολάριο, και το οποίο θα χρησιμοποιείται για να διευκολύνονται οι μεταφορές χρημάτων στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει η εταιρεία. Για αρχή μάλιστα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, στόχος είναι να διευκολύνονται τα εμβάσματα στην αγορά της Ινδίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Cheddar ανέφερε ότι οι υπάλληλοι του Facebook είχαν συζητήσεις με τους εργαζόμενους στη βιομηχανία του blockchain για την δημιουργία ενός αποκεντρωμένου ψηφιακού νομίσματος για τους 2 δισ. χρήστες του κοινωνικού δικτύου». Για το λόγο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με το Cheddar, η εταιρεία προχωρά σε προσλήψεις ειδικών του χώρου για μια σειρά από θέσεις σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, η Facebook φέρεται να δυσκολεύεται να προσλάβει τα ταλέντα του χώρου μετά και τα διάφορα σκάνδαλα που έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος τύπου της Facebook, Τράβις Ρίντ, έδωσε στο Business Insider την ακόλουθη απάντηση: «Όπως και τόσες άλλες εταιρείες έτσι και η Facebook ερευνά τους τρόπους να δραστηριοποιηθεί στην blockchain technology. Αυτή η μικρή ομάδα που έχει δημιουργηθεί εξερευνά διάφορες εφαρμογές της τεχνολογίας, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε ακόμα».

Πηγή: The paper

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =