αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBloomberg: Μπορεί το νέο smartphone της Google να εκθρονίσει το iPhone;

Bloomberg: Μπορεί το νέο smartphone της Google να εκθρονίσει το iPhone;

Η Google βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό δίπλα στους υπόλοιπους “παίκτες” στον κόσμο των smartphone. Από αυτήν την εβδομάδα και εξής, ωστόσο, η θυγατρική της Alphabet πιθανόν να ανακάλυψε τελικά τον τρόπο να ανταγωνιστεί την αντίπαλό της η οποία κατασκευάζει τα iPhone: τα ολόδικά της chips, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Την Τρίτη, η Google παρουσίασε τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro, με αμφότερα να περιλαμβάνουν έναν νέο κεντρικό επεξεργαστή σχεδιασμένο από την ίδια, τον Tensor.

Μαζί με τις συνήθεις, ετήσιες βελτιώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν επανασχεδιασμό, βελτιωμένες οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και καλύτερες κάμερες, τα δύο μοντέλα μπορούν τώρα να προσφέρουν ειδικές δυνατότητες, οι οποίες “ξεκλειδώνονται” από το πρόσθετο hardware.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά

Τι μπορούν όμως να κάνουν τα τελευταίας τεχνολογίας Pixels που δεν μπορούν να το κάνουν οι ανταγωνιστές τους;

Στην παρουσίαση της Τρίτης, η Google επικεντρώθηκε στις δυνατότητες τις οποίες παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη (AI) στα πεδία της φωτογραφίας και της αναγνώρισης φωνής.

Τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τον “Magic Eraser”, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν ένα άτομο ή ένα αντικείμενο από μια φωτογραφία στη συσκευή.

Υπάρχει επίσης το “Face Unblur”, το οποίο μπορεί να οξύνει τα χαρακτηριστικά ενός θολού προσώπου. Επιπλέον, το τηλέφωνο προσφέρει καλύτερες δυνατότητες αναγνώρισης ομιλίας – από ακριβέστερη φωνητική πληκτρολόγηση έως μετάφραση σε πραγματικό χρόνο σε 48 γλώσσες.

Τιμή – θέλγητρο

Ίσως όμως η πλέον “επιθετική” κίνηση της Google να είναι το επίπεδο της τιμής των Pixels.

Παρά τα high end χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, η εταιρεία μειώνει την τιμή του τυπικού μοντέλου της. Το Pixel 6 και το μεγαλύτερης οθόνης Pixel 6 Pro θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα στις ΗΠΑ στις 28 Οκτωβρίου και θα κοστίζουν 599 δολάρια και 899 δολάρια αντίστοιχα – σημαντικά λιγότερα από τα συγκρίσιμα iPhone 13 Pro και 13 Pro Max, τα οποία κοστίζουν 999 δολ. και 1.099 δολ., αντίστοιχα.

Όλα τα προηγούμενα Pixels διέθεταν επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm, καθιστώντας έτσι την κατασκευάστρια chip με έδρα το Σαν Ντιέγκο τον μεγαλύτερο χαμένο από την εκδήλωση ανακοίνωσης της κυκλοφορίας των νέων Pixel.

Ωστόσο η Qualcomm μπορεί να μην διάθετει πια την κλίμακα που απαιτείται πλέον για να είναι ανταγωνιστική στον κόσμο των smartphone: η εταιρεία αναμένεται να δαπανήσει περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) το τρέχον λογιστικό έτος, το οποίο λήγει τον επόμενο Σεπτέμβριο. Η Apple – αν και εργάζεται επάνω σε πολύ περισσότερα από απλά σε chip – θα δαπανήσει συγκριτικά το ιλιγγιώδες ποσό των 22 δισεκατομμυρίων δολ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =