αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBloomberg: Με αυτούς τους ρυθμούς εμβολιασμού ο κορονοϊός θα τελειώσει σε 7 χρόνια- Τι ισχύει για την Ελλάδα

Bloomberg: Με αυτούς τους ρυθμούς εμβολιασμού ο κορονοϊός θα τελειώσει σε 7 χρόνια- Τι ισχύει για την Ελλάδα

Σε μια απαισιόδοξη πρόβλεψη προχωρά το Bloomberg σε σχέση με την πανδημία, εξετάζοντας τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την στιγμή στο μέτωπο του εμβολιασμού παγκοσμίως.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο του Bloomberg, με τους σημερινούς ρυθμούς των εμβολιασμών, θα χρειαστούν 7 χρόνια για να ξεμπερδέψουμε με τον Covid-19. Θεωρώντας ότι για να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία, θα πρέπει το 75% του πληθυσμού της γης να κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις χώρες. Αφού κάποιες δείχνουν να τρέχουν πιο γρήγορα, ενώ άλλες πάνε πιο αργά.

Για παράδειγμα, το Ισραήλ αναμένεται να έχει εμβολιάσει το 75% του πληθυσμού του (με τις δύο δόσεις) μόλις σε δύο μήνες. Οι ΗΠΑ θα έχουν φτάσει το στόχο πριν από την Πρωτοχρονιά του 2022, αλλά ο Καναδάς θα χρειαστεί μία ολόκληρη δεκαετία. Η Ελλάδα θα χρειαστεί 2,3 χρόνια.

Η Γερμανία θα χρειαστεί 3,2 χρόνια, η Γαλλία 3,9 χρόνια, η Ιταλία 2,8 χρόνια, η Ισπανία 3,1 χρόνια, η Πορτογαλία 4 χρόνια, η Αυστρία 6,9 χρόνια, η Ολλανδία 4,3 χρόνια αλλά η Ελβετία 2 χρόνια.

Το Bloomberg κάνει τους υπολογισμούς με βάση τα τωρινά δεδομένα. Στο μέλλον οι αριθμοί ενδέχεται να αλλάξουν, με περισσότερες δώσεις εμβολίων να γίνονται διαθέσιμες. Άρα και οι διαδικασίες ίσως να τρέξουν με διαφορετικούς ρυθμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − four =