αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBloomberg: Η χώρα που «εκτοξεύτηκε» κατά 37,9% μόλις χαλάρωσε το lockdown

Bloomberg: Η χώρα που «εκτοξεύτηκε» κατά 37,9% μόλις χαλάρωσε το lockdown

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την περίπτωση του Ισραήλ, δημοσιεύει το Bloomberg. Όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, στη συγκεκριμένη χώρα το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ενισχύθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 37,9% στο γ’ τρίμηνο 2020 σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η δυναμική άνοδος ήρθε δηλαδή όταν χαλάρωσε το lockdown που έγινε στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Η επίδοση ξεπέρασε τη μέση πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 24%.

Το ριμπάουντ της οικονομίας έρχεται μετά τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση εδώ και τουλάχιστον 45 χρόνια. Το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου η παραγωγή συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 29% καθώς η χώρα επέβαλε ένα αυστηρό lockdown για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού που ξεκίνησε από νωρίς στη χώρα.

Κατά το γ’ τρίμηνο οι περισσότεροι περιορισμοί χαλάρωσαν, στη συνέχεια ωστόσο και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου επιβλήθηκε ένα δεύτερο «λουκέτο».

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η χώρα τώρα ανοίγει σταδιακά και πάλι μετά το δεύτερο lockdown αλλά οι πολιτικοί λένε ότι οι περιορισμοί θα αρθούν πιο αργά από ό,τι στο πρώτο κλείσιμο της οικονομίας. Τα καταστήματα λιανικής έχουν ξανανοίξει, αλλά εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και εσωτερικοί χώροι διασκέδασης παραμένουν κλειστοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 12 =