αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBloomberg: Αυτό το πλοίο υπό ελληνική διαχείριση μετέφερε ρωσικό λιγνίτη στην Τουρκία

Bloomberg: Αυτό το πλοίο υπό ελληνική διαχείριση μετέφερε ρωσικό λιγνίτη στην Τουρκία

Ένα πλοίο το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία με έδρα την Ελλάδα μετέφερε λιγνίτη από λιμάνι της Ρωσίας στα τέλη του περασμένου μήνα, μετά την έναρξη ισχύος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπόρευμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το πλοίο, με το όνομα Stavros, ολοκλήρωσε τη φόρτωση 53.000 τόνων λιγνίτη από το Taman Bulk Cargo Terminal της Ρωσίας στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία από τις εταιρείες ανάλυσης Kpler και Logistic OS. Έφτασε σε λιμάνι κοντά στην πόλη Iskenderun στην Τουρκία στις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg.

Το Stavros ελέγχεται από την Eastern Mediterranean Maritime (Μαρτίνος) με έδρα την Αθήνα. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το φορτίο του πλοίου, αλλά είπε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει παραβίαση των κυρώσεων καθώς ο προορισμός δεν ήταν στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όμως, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι κυρώσεις ισχύουν για αποστολές λιγνίτη που προέρχονται από τη Ρωσία ανεξάρτητα από τον προορισμό τους.

Η απαγόρευση σχετικά με τον λιγνίτη αναφέρεται τόσο στην «αγορά» όσο και στη «μεταφορά», ανεξάρτητα από τον τελικό προορισμό, ανέφερε ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ. Οι κυρώσεις επεκτείνονται επίσης στη χρηματοδότηση και την ασφάλιση από εταιρείες της ΕΕ, ανεξάρτητα από την προέλευση της εταιρείας που παραλαμβάνει το φορτίο.

Δεν είναι σαφές εάν ο λιγνίτης προέρχεται από τη Ρωσία ή σε ποιον ανήκει τελικά το πλοίο, ενώ ο τελικός προορισμός και η χρήση της αποστολής είναι άγνωστοι, σχολιάζει το Bloomberg.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 15 =