αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBitcoin αξίας 1,4 δισ. στερλινών κατέσχεσαν οι Βρετανοί

Bitcoin αξίας 1,4 δισ. στερλινών κατέσχεσαν οι Βρετανοί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία κατέσχεσε bitcoin αξίας άνω των 1,4 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών που προέρχονται από μια τεράστια επενδυτική απάτη στην Κίνα, σύμφωνα με δικαστήριο του Λονδίνου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κρυπτονομίσματος από κρατική αρχή.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της δίκης της Jian Wen, 42 ετών, η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα bitcoin για λογαριασμό του πρώην εργοδότη της, φερόμενου ως φυγά από τις αρχές του Πεκίνου. H Wen δήλωσε αθώα.

Το 2018, η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατέσχεσε τέσσερις ξεχωριστές συσκευές που περιείχαν περισσότερα από 61.000 bitcoin από μια θυρίδα ασφαλείας και ένα ακίνητο όπου ζούσαν η Wen και ο τότε εργοδότης της, Yadi Zhang. Η αξία των bitcoin τη στιγμή που ανακτήθηκαν στο σύνολό τους από την αστυνομία, τον Ιούλιο του 2021, υπολογίστηκε σε περίπου 1,4 δισ. λίρες.

Η εισαγγελία είπε στους ενόρκους κατά την έναρξη της δίκης τη Δευτέρα ότι τα bitcoin προέρχονται από μια επενδυτική απάτη που είχε διαπράξει ο Zhang στην Κίνα μεταξύ 2014 και 2017.

Ο Zhang, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Zhimin Qian, έκλεψε περίπου 5 δισ. στερλίνες από περισσότερους από 128.000 επενδυτές. Στη συνέχεια, μετέτρεψε τα χρήματα σε bitcoin και έφτασε, με ψεύτικη ταυτότητα, στο Λονδίνο το 2017, σύμφωνα με το δικαστήριο. Έκτοτε έχει διαφύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο και παραμένει ελεύθερος, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η Wen δεν κατηγορείται για οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτήν την απάτη. Ωστόσο, έχει κατηγορηθεί ότι βοήθησε στη μετατροπή μέρους των bitcoin του Zhang σε μετρητά, κοσμήματα και άλλα είδη πολυτελείας, ενώ φέρεται να γνώριζε ότι ήταν προϊόν εγκλήματος.

Η Wen είχε μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007 από την Κίνα και έγινε Βρετανός πολίτης το 2018. Περιέγραψε τον εαυτό της ως «φροντιστή» του Zhang και είπε ότι πίστευε ότι τα bitcoin του Zhang προήλθαν από νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + seventeen =