αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates, Arianna Huffington και Jeff Bezos εξηγούν γιατί έχουν μια προτεραιότητα: Να κοιμούνται πολύ

Bill Gates, Arianna Huffington και Jeff Bezos εξηγούν γιατί έχουν μια προτεραιότητα: Να κοιμούνται πολύ

Μπορεί να έχουν εξαντλητικά ωράρια. Μπορεί να μην έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο. Όμως οι Jeff Bezos, Arianna Huffington και Bill Gates, έχουν μια κοινή προτεραιότητα: Να κοιμούνται αρκετά. Είναι αυτό που τους δίνει ώθηση έτσι ώστε να τα βγάζουν πέρα με τα απαιτητικά projects που έχουν στα χέρια τους.

Το αμερικανικό CNBC, συγκέντρωσε τις απόψεις των 3 μεγάλων leaders, πάνω στο θέμα του ύπνου. Όλοι τους συμφωνούν, ότι χωρίς καλό ύπνο δεν γίνεται τίποτα.

«Οκτώ ώρες ύπνου κάνουν μεγάλη διαφορά για μένα και προσπαθώ σκληρά για να το έχω αυτό ως προτεραιότητα», λέει ο ιδρυτής της Αmazon και συνεχίζει: «Για μένα, αυτό είναι το απαραίτητο για να αισθάνομαι γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό».

Βέβαια, θα πει κάποιος ότι έτσι μειώνονται οι ώρες που έχεις για εργασία. Και εδώ ο Bezos έχει απάντηση. Εξηγεί ότι αν μειώσεις τις ώρες ύπνου, θα δημιουργήσεις όντως κάποιες παραπάνω διαθέσιμες ώρες εργασίας. Όμως τότε δεν θα είσαι παραγωγικός. Εξάλλου, όπως λέει, δεν χρειάζεται μέσα σε μια ημέρα να παίρνουμε πολλές αποφάσεις. Λίγες και σημαντικές, είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά.

Ο Bill Gates, κάποτε κοιμόταν πολύ λίγες ώρες. Όμως αποφάσισε να αλλάξει τακτική. Πλέον κοιμάται περισσότερο. «Συνήθιζα να εργάζομαι όλη τη νύχτα στο γραφείο» λέει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι πλέον έχει φτιάξει νέο πρόγραμμα. «Μου αρέσει να έχω επτά ώρες ύπνου σε μια νύχτα γιατί αυτό μου επιτρέπει να είμαι δημιουργικός και αισιόδοξος», τονίζει.

Μάλιστα, ο καλός ύπνος είναι βασικό στοιχείο στην καθημερινότητα και του Gates. Δεν κάνει ποτέ ομιλίες, αν πριν δεν έχει κοιμηθεί καλά.

Να δούμε και την περίπτωση της Arianna Huffington. Πριν από περίπου 10 χρόνια, κατέρρευσε λόγω burnout. Κάπου εκεί συνειδητοποίησε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Και ξεκίνησε να δίνει μεγάλη σημασία στον ύπνο. «Αυτή ήταν η στιγμή, που με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι εκατομμύρια από εμάς ζούμε κάτω από την αυταπάτη που πρέπει να φτάσουμε στο burnout, για να πετύχουμε», έχει τονίσει η γνωστή επιχειρηματίας.

Πλέον κοιμάται αρκετές ώρες. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά ακολουθεί ένα ολόκληρο… τελετουργικό. Πριν κοιμηθεί «αποσυνδέεται» από ηλεκτρονικές συσκευές και φορά ειδικά ρούχα για ύπνο- όχι φόρμες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − nine =