αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: «Το να γεμίζετε κάθε λεπτό στο πρόγραμμα σας δεν σας κάνει πιο σοβαρούς»

Bill Gates: «Το να γεμίζετε κάθε λεπτό στο πρόγραμμα σας δεν σας κάνει πιο σοβαρούς»

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, ο Bill Gates είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα — έστελνε αιτήματα ακόμη και στις 2:00 π.μ. στους υπαλλήλους.

Μόλις είδε το προσωπικό ημερολόγιο του CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, ο Gates έμαθε να χαλαρώνει λίγο τον εαυτό του και τους εργαζομένους του.

«Είχα γεμίσει κάθε λεπτό και νόμιζα ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσες να κάνεις τα πράγματα», είπε ο Gates στον δημοσιογράφο Τσάρλι Ρόουζ σε μια συνέντευξη μαζί με τον Buffet το 2017, όπως σημειώνει το CNBC. «[Θυμάμαι] τον Warren να μου δείχνει το ημερολόγιό του… αυτός [ακόμα ] έχει μέρες που δεν κάνει τίποτα».

Το πιο αραιό πρόγραμμα του Buffett δίδαξε στον Gates ένα σημαντικό μάθημα: «Εσείς ελέγχετε τον χρόνο σας… Δεν είναι δείγμα της σοβαρότητάς σας το να γεμίσετε κάθε λεπτό στο πρόγραμμά σας».

«Μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε θέλω, βασικά, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», πρόσθεσε ο Buffett.

Η μέθοδος του Buffett – η οποία είναι ουσιαστικά, «εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά», – υποστηρίζεται στην πραγματικότητα από την επιστήμη. Η αποδοτικότητα των εργαζομένων μειώνεται απότομα όταν εργάζονται περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Οι άνθρωποι που εργάζονται έως και 70 ώρες την εβδομάδα κάνουν… την ίδια δουλειά με εκείνους που σκύβουν πάνω από τους φορητούς υπολογιστές τους για 55 ώρες, αποκάλυψε η έρευνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές»: Ο Bill Gates αποκάλυψε την στιγμή που τον έκανε να αλλάξει ζωή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − seven =