αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: «Τα 5 βιβλία που προτείνω να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι»

Bill Gates: «Τα 5 βιβλία που προτείνω να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι»

Ο Bill Gates είναι γνωστός λάτρης των βιβλίων. Όσο φορτωμένο κι αν είναι το καθημερινό πρόγραμμα του, πάντα βρίσκει χρόνο για να διαβάσει ένα βιβλίο. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνει συνεχώς νέες γνώσεις, ενώ παράλληλα «καθαρίζει» το μυαλό του από τις σκοτούρες της ημέρας.

Τώρα μέσα από ένα νέο άρθρο του, ο διάσημος δισεκατομμυριούχους παραθέτει τις δικές του προτάσεις για αυτό το καλοκαίρι. «Όταν τελειώνω ένα βιβλίο και ψάχνω τι να διαβάσω στη συνέχεια, δεν υπάρχει πάντα ο ίδιος λόγος που θα με οδηγήσει σε αυτό που θα επιλέξω. Μερικές φορές διαβάζω ένα υπέροχο βιβλίο και εμπνέομαι να διαβάσω περισσότερα για το ίδιο θέμα. Άλλες φορές είμαι πρόθυμος να ακολουθήσω μια πρόταση από κάποιον που σέβομαι», λέει αρχικά ο Gates.

Και συμπληρώνει: «Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, αναζητώ βιβλία σχετικά με την περίπλοκη σχέση μεταξύ της ανθρωπότητας και της φύσης. Ίσως επειδή οι ζωές όλων έχουν ανακατευθεί από έναν ιό. Ή ίσως επειδή έχω περάσει τόσο πολύ χρόνο φέτος μιλώντας για το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή».

Ενώ εξηγεί: «Όποιος και αν είναι ο λόγος, τα περισσότερα βιβλία στη καλοκαιρινή λίστα μου φέτος αναφέρονται σε αυτό που συμβαίνει όταν οι άνθρωποι έρχονται σε σύγκρουση με τον κόσμο γύρω τους». Κάπως έτσι, ο Gates παραθέτει 5 συγκεκριμένα βιβλία για να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι.

Lights Out: Pride, Delusion, and the Fall of General Electric, by Thomas Gryta and Ted Mann

Under a White Sky: The Nature of the Future, by Elizabeth Kolbert

A Promised Land, by Barack Obama

The Overstory, by Richard Powers

An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives, by Matt Richtel

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα βιβλία ψυχολογίας που πρέπει να διαβάσει κάθε επιχειρηματίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + fourteen =